Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Do cesty mu vběhlo divoké prase

LIBEREC - Na Liberecku bylo včera 5 nehod s jedním lehkým zraněním . . .  

NEHODOVOST NA LIBERECKU:  30. březen 2010

  DN Usmr. LZ/TZ Škody Příčiny Alkohol
30.3.2010 5 0 1/0 370 tis.Kč zp.jízdy (2) 2

STŘET S DIVOKÝM PRASETEM
Škodu na autě za deset tisíc korun má řidič felicie, kterému včera po jedenácté večer vběhlo pod kola divoké prase. K nehodě došlo v katastru obce Nová Ves. Prase po srážce s autem odběhlo do lesa a nebylo dohledáno. Řidič měl negativní dechovou zkoušku a on sám vyvázl z nehody bez zranění. Nehoda bude s největší pravděpodobností po zadokumentování odložena - vina nebyla na straně řidiče.

CHLAPEC NARAZIL DO AUTA
Pouze lehkým zraněním skončila nehoda, která se stala včera odpoledne. Řidič nákladního mercedesu jel  ulicí U Besedy a chtěl odbočit na Františkov. Když přijel na křižovatku s ulicí Orlí, vyběhl z pravé strany 12 letý chlapec a narazil do boku auta. Chlapec utrpěl naštěstí lehčí poranění. Řidič podstoupil orientační dechovou zkoušku, která byla negativní. Policisté nyní prošetřují veškeré okolnosti tohoto střetu a míru zavinění jednotlivých účastníků.

PŘED POLICISTY SE NAPIL ALKOHOLU
Včera odpoledne vyjížděli policisté k nehodě, která se stala mezi Sedlejovicemi a Radostínem. 53 letý řidič Peugeotu zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně technickému stavu vozovky, na jejím znečištěném povrchu se dostal do smyku, vjel mimo vozovku a nakonec se vůz zastavil o dřevěný špalek. Řidič vyvázl bez zranění, škoda na autě činila deset tisíc korun. Když policisté vyzvali řidiče, aby se podrobil dechové zkoušce, napil se přímo před nimi alkoholu, který měl v "placatce" . Pak nebylo pochyb, že nadýchá, a že hodnoty alkoholu v dechu budou vysoké. Po vypití alkoholu mu přístroj naměřil  přes čtyři promile alkoholu. Lze se zatím pouze domnívat, že tento "manévr" mohl řidiči udělat záměrně z důvodu, že si byl vědom toho, že skutečně před jízdou pil a nebude tak možné objektivně posoudit, v jakém stavu byl v době spáchání dopravní nehody. Tento fakt bude ale předmětem zkoumání znalců, kteří z odběru krve, který řidič podstoupil, musí vyhodnotit skutečný stav řidič v době nehody.  Věc je tedy nadále v šetření a teprve po posouzení výsledků bude v dané věci dále rozhodnuto.

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz   974 461 207

 

vytisknout  e-mailem