Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pes zavinil úraz cyklistky

LITOMĚŘICKO – Z ublížení na zdraví z nedbalosti se zodpovídá majitel; Nebezpečná jízda… 

Dvaadvacetiletý muž z Úštěcka nezabránil volnému pobíhání svého psa po pozemní komunikaci. Pes se měl pohybovat po silnici v době, kdy tudy projížděla dvaačtyřicetiletá cyklistka na jízdním kole. Došlo k vběhnutí psa do jízdní dráhy cyklistky a jejímu následnému pádu. Žena utrpěla zranění s dobou léčení delší než 42 dní. Ke zranění psa nedošlo.
Majitel zvířete si nyní převzal obvinění pro trestný čin ublížení na zdraví z nedbalosti, za což mu v případě soudem uznané viny hrozí až roční trest nebo zákaz činnosti.

Majitelé psů by si měli z této zprostředkované zkušenosti vzít ponaučení a pamatovat si, že za chování i náhlé reakce jejich mazlíčků jsou ze zákona zodpovědní.

Nebezpečná jízda…

Až roční pobyt ve vězení hrozí v případě odsouzení 56letému muži z Ústí nad Labem. Centrem Litoměřic projížděl v nočních hodinách, s vozidlem Škoda Superb, kdy byl zastaven a kontrolován policejní hlídkou. Provedená dechová zkouška byla pozitivní. Přístroj naměřil opakovaně přes 2,4 promile. Jeho nebezpečnou jízdu policisté ukončili a muž skončil v policejní cele.
Nyní mu bylo sděleno podezření pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

Litoměřice, 20. listopadu 2023
nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence
KŔP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem