Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Do bytu chodil nezván

Muž byl obviněn z porušování domovní svobody 

Z trestných činů porušování domovní svobody a krádeže obvinili policisté 30letého muže, který loni v prosinci nejméně dvakrát neoprávněně vnikl do bytu své bývalé družky v Chlumci na Ústecku. V době její nepřítomnosti v bytě bez jejího souhlasu pobýval a přitom poškodil zařízení bytu, oblečení a další věci. Letos v dubnu se pak do bytu vydal znovu. Tentokrát z bytu odcizil alba s fotografiemi. Poškozená vyčíslila škodu na tři a půl tisíce korun.

Krádež v prodejně v Teplicích

Pro maso se na konci května vydala do teplické prodejny potravin 32letá žena. Čtyři balení mraženého kuřecího masa v hodnotě 300 korun ale schovala do podšívky v kabelce a pokusila se projít přes pokladnu bez zaplacení. Když byla vyzvána, aby zboží vyndala, z prodejny utekla a kabelku i se zbožím nechala na místě. Zboží bylo vráceno do prodejny a žena se nyní bude zpovídat z trestného činu krádeže, protože byla za obdobný trestný čin v minulosti odsouzena.

Krádež zboží v Lounech

V neděli odpoledne si přišel vybrat oblečení do prodejny s textilem v Lounech 25letý mladík z jižních Čech. Z trička, kraťasů a trenkoslipů v kabince odstranil hlásiče a chtěl se zbožím odejít bez placení. Byl ale zadržen ostrahou prodejny a předán policistům. Protože byl za obdobný skutek již v minulosti odsouzen, sdělili mu policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu krádeže.

Neplacení výživného na Českolipsku

Na svého syna již téměř pět let zapomíná 39letý muž z Českolipska. Přestože mu vyživovací povinnost byla stanovena soudem, nepřispívá na jeho výživu již od roku 2003 a dluží tak částku vyšší než sto tisíc korun. Zapomětlivého otce policisté obvinili z trestného činu zanedbání povinné výživy.

Dopravní nehodovost

Ve středu vyjížděli severočeští dopravní policisté k řešení 50 dopravních nehod a havárií. Nikdo nebyl usmrcen ani těžce zraněn. Lehké zranění utrpělo 8 osob. Hmotná škoda byla odhadnuta na 1 875 000 korun.

Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy, a to v 15 případech. V 5 případech bylo příčinou nehody nedání přednosti v jízdě a ve 4 případech nepřiměřená rychlost. Pod vlivem alkoholu byli 2 viníci dopravních nehod.

Počty nehod v jednotlivých okresech: CL – 5, DC – 8, CV - 4, JN - 5, LB – 9, LT - 6, LN – 0, MO - 5, TP - 4, UL – 3, dálniční odd. - 1.

vytisknout  e-mailem