Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Do Bečvy spadl muž

VSETÍNSKO: Muže se prozatím najít nepodařilo.  

Uplynulý pátek krátce před pátou hodinou večer zavolal na linku 112 osmatřicetiletý muž, že když procházel parkem Kozina ve Valašském Meziříčí, tak viděl, jak nějaký muž na protějším břehu řeky Bečvy házel něco do vody a pak tam spadl. Několik metrů se prý snažil plavat, ale nakonec se ztratil ve vodě. Svědek ihned zavolal na linku 112. Na místo události vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému.
Bezprostředně po oznámení události jsme propátrali břehy Bečvy od místa pádu po proudu dolů až po soutok Bečev. Hledání bylo neúspěšné. Pátrání po muži pokračovalo v sobotu dopoledne, kdy jsme se vydali muže hledat společně s hasiči. Během několika hodin policisté s psovodem a hasiči propátrali oba břehy řeky Bečvy od místa pádu až po hranici okresu. Muže se prozatím najít nepodařilo. Provedeným šetřením jsme zjistili, že se s největší pravděpodobností jedná o osmapadesátiletého místního bezdomovce Čestmíra Smékala. Tohoto člověka místní lidé bez domova od pátku neviděli. Po pohřešovaném panu Smékalovi jsme vyhlásili pátrání. Na místě, kde muž do vody spadl, kolegové v pátek večer našli kovový vozík s papírovým sběrem a igelitovou tašku. Muž chodíval oblečený v zeleném vatovém kabátu.
 
Další pátrací akce po zmizelém muži budou následovat v nejbližších dnech, jakmile se sníží hladina Bečvy a vzniknou tak lepší podmínky pro pátrání ve vodě. 
 
 
6. března 2012, por. Mgr. Lenka Javorková

Čestmír SmékalČestmír Smékal

Další fáze pátrání

V pátek 9. března  něco málo po desáté hodině dopoledne ve Valašském Meziříčí proběhla další fáze pátrání po muži, který spadl před týdnem do řeky Bečvy. Na pomoc při pátrání nám přijeli kolegové z Oddělení speciálních potápěčských činností a výcviku z Frýdku –Místku. Po obhlednutí možných míst nálezu vstoupili do vody a začali prověřovat tok Bečvy. Důraz kladli na překážky v toku jako mostní pilíře a jiné stavby, břehy a vymleté hlubiny. Propátrali úsek od parku Kozina po soutok Vsetínské a Rožnovské Bečvy.
Potom jsme se přesunuli k větším splavům u obce Juřinka a v pátrání pokračovali. Bohužel muže se nepodařilo nalézt. V pátrání po osmapadesátiletém místním bezdomovci Čestmíru Smékalovi budeme nadále pokračovat.
 
12. března 2012, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik
 
 

 

Odkazy do noveho okna

Potapěči 1

Potapěči 1 

Detailní náhled

Potapěči 2

Potapěči 2 

Detailní náhled

Potapěči 3

Potapěči 3 

Detailní náhled

Potapěči 4

Potapěči 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem