Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dny prevence v Muzeu Policie ČR

Policejní muzeum láká v průběhu letních prázdnin stále více návštěvníků, organizovaných skupin a především příměstských táborů.  

Důvodem, který návštěvníky do muzea láká jsou nejenom rozsáhlé expozice, ale také „Dny prevence“, které v prostorách muzea a na jeho dopravním hřišti připravují policisté z Oddělení tisku a prevence KŘP hl. m. Prahy ve spolupráci se zaměstnanci muzea.
 
Pro organizované a objednané skupiny je zde připravena prohlídka expozic muzea s bohatým výkladem policisty. Malí i velcí návštěvníci se při této prohlídce dozví spoustu zajímavostí a to jak v expozici zaměřené na policejní historii, tak i současnost. V části muzea věnované kriminalistice vysvětluje jednotlivé kriminalistické metody využívané k vypátrání pachatele. Tento výklad je hojně prokládán skutečnými případy z jeho dlouholeté praxe.
 
Pro malé návštěvníky probíhá v „centru dopravní prevence“ výuka zásad bezpečného pohybu v silničním provozu. Po teoretické části se děti přemístí na dopravní hřiště muzea, kde si mohou teoretické znalosti ověřit v praxi. Na kolech, koloběžkách či odrážedlech se následně pod dohledem policistů projíždí po „ulicích a křižovatkách“.
 
Největší nárůst zájmu o tyto preventivní dny byl zaznamenán především ze strany organizátorů příměstských táborů z Prahy a okolí. Během prázdnin jich muzeum navštíví několk desítek. V dopoledních hodinách 5. srpna dorazila například do muzea skupina dětí z příměstského tábora Karlín. Odpoledne to byly pro změnu děti z příměstského tábora Domu dětí a mládeže Prahy 2.
 
 
 
 
por. Bc. Ladislav Beránek - 8. 8. 2014

vytisknout  e-mailem