Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dnes v Ostravě - 13.7.2009

Poškozená vozidla, Bezpečný „Colours“, Šíření poplašné zprávy, Pořezal se a vylezl na střechu 

 Poškozená vozidlaBezpečný „Colours“, Šíření poplašné zprávy, Pořezal se a vylezl na střechu

Poškozená vozidla
      Ostravští policisté prověřují okolnosti hned několika trestných činů poškozování cizí věci, při nichž pachatelé poškodili různá vozidla odlišnými způsoby. Namátkou lze uvést některé případy:
      V době od 19.00 hodin dne 11.7.2009 do 08.00 hodin dne 12.7.2009, poškodil pachatel na ulici O. Jeremiáše v Ostravě-Porubě, kapotu zavazadlového prostoru motorového vozidla zn. Mercedes 500 SL. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 20 000 korun. Lak vozidla byl poškrábán, došlo také k promáčknutí kapoty. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin poškozování cizí věci, po pachateli pátrají.
K dalšímu poškození vozidla zn. BMW došlo v Moravské Ostravě na Purkyňově ulici, dne 11.7.2009 od 09.00 hodin do 18.00 hodin. Pachatel poškrábal pravou stranu vozidla, konkrétně způsobil rýhy v laku dlouhé asi 155 cm. Škoda byla v tomto případě vyčíslena na asi 50 000 korun.
      S poškozenými pneumatikami skončila vozidla zn. Volvo V50 a Škoda Superb, v Ostravě-Mariánských Horách. Pachatel nezjištěným předmětem propíchl nebo prorazil dvě pneumatiky volva a jednu na škodovce. Ke skutku došlo dne 12.7.2009, v době od 01.00 hodin do 08.30 hodin, a škoda se pohybuje kolem 12 500 korun.
      Dva otvory v palivové nádrži zaparkovaného vozidla zn. Citroën Xsara, způsobil neznámým předmětem pachatel, v době od 19.30 hodin dne 12.7.2009 do 01.45 hodin dne 13.7.2009 v Ostravě-Hrabůvce na ulici Dr. Martínka. Následkem byl únik zhruba 40 litrů benzínu. K likvidaci následku byli na míst přivolání hasiči. Škoda v tomto případě byla předběžně stanovena na 11 200 korun.
Ani skla zaparkovaných vozidel v Ostravě-Hrabůvce na Jubilejní ulici, však nezůstala nepoškozená. Dne 11.7.2009, v době od 22.15 hodin do 22.25 hodin, měl 18letý mladík poškodit teleskopickým obuškem skla vedle sebe zaparkovaných vozidel. Ušetřeny nezůstaly vozidla zn. Škoda Fabia, Peugeot 406, Škoda Fabia Combi a Škoda Felicia.  Podezřelý tak měl způsobit škodu za zhruba 6 200 korun (pouze předběžně stanovená výše škody). Policisté muže zadrželi krátce po spáchání skutku, teleskopický obušek měl v té době stále při sobě. Orientační dechová zkouška vykázala u muže hodnotu 0,74 promile alkoholu. Muž využil svého práva a ve věci nevypovídal.

Bezpečný „Colours“
      Také díky speciálnímu bezpečnostnímu opatření, probíhajícímu po celou dobu festivalu, zaregistrovali ostravští policisté „pouze“ jeden trestný čin, krádež věcí z vozidla (samozřejmě v souvislosti s konáním festivalu). Na bezpečnost v ulicích dohlížely desítky uniformovaných policistů, i kriminalistů tzv. v civilu. Ani poslední den festivalu jsme nepřijali oznámení o protiprávním jednání v souvislosti s probíhající hudební akcí. Tato skutečnost nás těší, vždyť festival navštívil rekordní počet příznivců. Situaci policisté zvládli profesionálně. Předchozí články o Colours of Ostrava
 

Šíření poplašné zprávy
      Ostravští policisté pátrají po dosud neznámém pachateli, který dne 12.7.2009 v 01.35 hodin, oznámil na linku 158, že v objektu klubu v Ostravě-Třebovicích se nachází „bomba“, která exploduje  za 25 minut. Na místo okamžitě vyrazili policisté, kteří spolu se strážníky Městské policie Ostrava, objekt zajistili a evakuovali z něj 18 osob. Následně proběhla kontrola klubu s negativním výsledkem. Nástražný výbušný systém nebyl nalezen. Ke zranění osob nedošlo. Policisté zahájili  úkony trestního řízení pro trestný čin šíření poplašné zprávy. Viníkovi hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok nebo peněžitý trest.

Pořezal se a vylezl na střechu
     Dne 11.7.2009, kolem 19.15 hodin, měl  19letý mladík nejprve požít alkohol, pořezat si skleněným střepem ruku a následně po požárním žebříku vylézt na střechu třípodlažního domu v Ostravě. Muž se posadil na okraj střechy, byl stržen zpět na střechu svým 15letým bratrem a jeho 14letým kamarádem.     
     Mladíci  v obavách o život 19letého muže totiž vylezli na střechu za ním. Ze střechy byl muž sundán hasiči a převezen k ošetření do nemocnice a následnému vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici. Orientační dechová zkouška u muže vykázala hodnotu 1,3 promile alkoholu. Ohledání místa činu pak proběhlo za pomocí hydraulické plošiny Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje. Okolnosti činu policisté prověřují.
 

vytisknout  e-mailem