Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dlouho si nezajezdil

VSETÍNSKO: Nejvíce dopravních nehod zavinili letos řidiči ve věku 20-25 let.  

S autem na střeše skončil včera večer poblíž Hovězí velmi mladý řidič, který havaroval v důsledku rychlé jízdy. Osmnáctiletý mladík za volantem vlastní řidičský průkaz teprve měsíc. Nehoda si vyžádala naštěstí jen dvě lehká zranění.
 
Nehoda se stala včera v devět hodin večer za obcí Hovězí ve směru na Janovou. Tímto směrem jel ve Škodě Octavii osmnáctiletý mladík z Popůvek, společně s ním cestoval jeho o rok mladší kamarád ze Vsetína. Muž za volantem má řidičský průkaz teprve jeden měsíc a pár dnů a jak to u mladých řidičů často bývá, přecenil i tento řidič s „čerstvým“ řidičský průkazem své jezdecké schopnosti. Jel rychle a údajně vyhýbal nějaké lesní zvěři, přejel s autem do protisměru, následně dostal smyk, najel na krajnici, ze které sjel mimo silnici. Auto se pak zastavilo v poli, kde se převrátilo na střechu. Oba mladíci naštěstí vyvázli pouze s lehkými zraněními, která jim ošetřili v nemocnici, kam byli z místa havárie převezeni rychlou záchrannou službou. Mladý řidič nebyl pod vlivem alkoholu. Za porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích může ve správním řízení dostat pokutu 25-50 tisíc korun plus zákaz řízení na 1-2 roky.
 
Od začátku letošního roku evidujeme celkem 705 dopravních nehod. Z uvedeného počtu ve 45 případech zavinili nehodu řidiči ve věku do 20 let.
 
Nejvíce kolizí na silnicích v okrese Vsetín v letošním roce způsobili řidiči ve věku od 20-25 let, a to v 77 případech. Druhými nejčastějšími viníky dopravních nehod jsou řidiči, kteří mají 40-45 let. Řidiči a řidičky této věkové skupiny zavinili letos na silnicích 65 kolizí. Na třetí místo, co do počtu zaviněných nehod, se řadí mladí muži a ženy ve věku od 25-30 let, kteří způsobili 59 dopravních nehod.
 
18. září 2013, por. Mgr. Lenka Javorková
 
Odkazy do noveho okna

Nehoda Hovězí

Nehoda Hovězí 

Detailní náhled

Nehoda Hovězí

Nehoda Hovězí 

Detailní náhled

nehoda Hovězí

nehoda Hovězí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem