Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Divoká odpoledne

VSETÍNSKO: Muž si převzal sdělení podezření pro trestné činy výtržnictví a poškození cizí věci. 

Ve dvou případech a to na druhou listopadovou středu a první prosincový den nezvládl své alkoholové opojení muž z Rožnova pod Radhoštěm. Dnes dopoledne si převzal sdělení podezření pro trestné činy výtržnictví a poškození cizí věci.

Již po několikáté stanul před policisty čtyřiapadesátiletý muž z Rožnova pod Radhoštěm. Nejinak tomu bylo i dnešní dopoledne, kdy si vyslechl sdělení podezření z trestných činů výtržnictví a  poškození cizí věci. Prvního skutku se dopustil druhou listopadovou středu krátce po čtvrté odpoledne na nádraží v Rožnově pod Radhoštěm. Při setkání se svým sedmačtyřicetiletým známým jej bezdůvodně začal častovat vulgárními výrazy a hrozbami. Nakonec vytáhl i zalamovací nůž a začal kolem sebe tímto nožem máchat. Nikoho neohrozil i tak jej známý raději zpacifikoval a zavolal policii. Muž nadýchal 2,56 promile a putoval na záchytku.

Své jednání nezvládl ani první prosincový den. Na parkovišti poblíž centra v Rožnově pod Radhoštěm opět chvíli po čtvrté odpoledne bezdůvodně naskočil na přední kapotu Škody Octavia. Po té se sesul na zem před auto. Bylo to ve chvíli, kdy ve vozidle seděl jeho dvaačtyřicetiletý majitel. Ten vystoupil a zavolal policii. Opilec ale vstal a přes výzvy majitele, aby vyčkal příjezdu policistů, z místa odešel. I v tomto případě nadýchal po incidentu více jak dvě promile a to 2,29. Předběžná škoda činí patnáct tisíc korun.

Muži nyní u soudu pro uvedené trestné činy hrozí až tři roky vězení.


13. prosince 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem