Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Divoká jízda mladých mužů skončila dopravní nehodou

TŘEBÍČSKO: Škoda přesáhla 300 tisíc korun 

Třebíčským policistům se podařilo v krátké době vypátrat dva mladé muže, kteří si minulý týden na ulici vybrali náhodné zaparkované nákladní vozidlo, se kterým odjeli, následně způsobili dopravní nehodu a z místa utekli. Zůstala za nimi škoda za více než 300 tisíc korun. Podezřelými jsou dva mladí muži ve věku osmnáct a devatenáct let.

V pátek 26. ledna přijali policisté krátce před osmou hodinou večer oznámení o dopravní nehodě, ke které došlo v Třebíči v lokalitě ulice Bartuškova. Automobil Iveco Daily narazil do zaparkovaných vozidel a jeho osádka hned po nehodě utekla. Policejní hlídky okamžitě jely na místo provést šetření. Policisté kontaktovali majitele havarovaného nákladního vozidla, ten ale o tom, že s ním někdo odjel, nevěděl. Ve stejné době přijali policisté ještě další oznámení týkající se velkého kusu železa ležícího nedaleko místa nehody v prostoru vozovky, který tam měl zřejmě vypadnout z projíždějícího vozidla. Z důvodu bezpečnosti silničního provozu tak bylo nutné nebezpečnou a velmi špatně viditelnou překážku ze silnice odklidit, jednalo se o kovovou konstrukci.

Místo dopravní nehody policisté ohledali a zadokumentovali. Došlo k poškození celkem čtyř osobních automobilů. Do tří vozidel přišel náraz do boční částí a jedno z nich bylo následně odhozeno ještě na před ním stojící automobil. Policisté zároveň pátrali po osobách, které s nákladním vozidlem odjely a způsobily nehodu. Precizním šetřením se jim podařilo dostat na stopu podezřelých a oba mladé muže následně dopadli.

Na základě prověřování tak policisté zjistili, jak šel sled událostí postupně za sebou od svého počátku. Nákladní vozidlo totiž stálo v pátek od odpoledních hodin zaparkované u objetu třebíčské firmy a na ložné ploše mělo naloženou kovovou konstrukci. Automobil ale zůstal na místě odemčený a navíc v něm byly i klíčky. Této situace pak ve večerních hodinách využili dva náhodní kolemjdoucí, kteří s ním odjeli, cestou ztratili naloženou konstrukci a jejich jízda skončila dopravní nehodou a útěkem. Mladý muž, který dodávku řídil, není vlastníkem řidičského oprávnění.

Případ policisté prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněného užívání cizí věci. Šetří také způsob jízdy a následnou dopravní nehodu, ke které došlo, a veškeré její okolnosti.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
2. února 2024

vytisknout  e-mailem