Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Divoká honička ulicemi Zlína skončila bez zranění

ZLÍNSKO: Odneslo to nabourané policejní auto.  

Noc z neděle na pondělí se nesla ve znamení divoké honičky ulicemi Zlína. Jednatřicetiletý řidič ve Škodě Octavia ujížděl policistům stopadesátikilometrovou rychlostí. Při tom naboural policejní auto. Sám nakonec skončil v policejní cele.

Před jedenáctou hodinou večerní jela hlídka pohotovostního a eskortního oddělení ulicemi Jižních Svahů. Vtom spatřila ve zpětném zrcátku velmi rychle jedoucí vozidlo, které policisty předjelo. Policisté se proto rozhodli řidiče zastavit a zkontrolovat. Začali dávat světelná znamení k zastavení rozsvícením červeného nápisu „STOP“. Řidič nereagoval. Přistoupili navíc ke zvukovým signálům pomocí majáku na střeše vozidla. Řidič dále ještě vyšší rychlostí pokračoval ve své divoké jízdě. Muži zákona přivolali vysílačkou pomoc a další hlídka pomocí služebního vozidla s majáky zablokovala cestu, kterou měl nebezpečný řidič v následujících okamžicích projet. Řidič sice zpomalil, ale vzápětí opět zrychlil, policejní vůz objel a pokračoval dál ve zběsilé jízdě. Nedbal ani na varovné výstřely a výstrahu policistů. Pronásledovala ho tedy už dvě policejní auta a zanedlouho jej také dostihla. Ovšem při manévru, kdy policisté zatarasili řidiči Octavie odbočku vlevo a donutili ho tak odbočit do slepé ulice, muž do policejního vozu naboural. Odmítal s policisty spolupracovat. Zanedlouho pomocí dechové zkoušky zjistili pravý důvod jeho rychlé jízdy. Nadýchal 2,06 promile alkoholu. Řidič s naměřenou hodnotou nesouhlasil, odvezli ho tedy ještě na vyšetření ke zjištění množství alkoholu v krvi do Baťovy nemocnice. Muži zákona zadrželi závodníkovi na místě řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Poté ho odvezli do policejní cely, odkud jej další den propustili.

Jednatřicetiletého opilce ze Zlína prověřujeme pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, za což by mohl strávit za mřížemi až tři roky.

 

 

15. října 2014, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem