Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dívky přišly, když chtěly pracovat

ZLÍNSKÝ KRAJ: Obviněn už pátý kuplíř na Zlínsku. 

Kriminalisté krajského ředitelství policie Zlínského kraje ukončili činnost dalšího, v pořadí už pátého nočního klubu ve Zlínském kraji. Stejně jako v předchozích případech, i tady se kvetla prostituce, respektive zákonem zakázané kuplířství.
Z tohoto trestného činu policie obvinila osmadvacetiletého muže z Uherského Hradiště, který minimálně od února roku 2010 umožnil v nočním erotickém klubu v Kunovicích provozovat prostituci asi desítce dívek a žen a část jejich výdělku si nechával sám pro svou potřebu. Klub byl navenek explicitně označen jako erotický podnik a z různých reklam jednoznačně vyplývalo, že jsou zde k mání společnice – prostitutky. Muž, jehož chování naplnilo skutkovou podstatu trestného činu tím, že kořistil z prostituce, se ke všemu při výslechu doznal. Měsíčně si vydělal desítky tisíc korun.
Za hodinu na pokoji platil zákazník 2400 korun, větší část si nechal obviněný muž sám pro sebe. Stejně tak půlhodinovou částku, která činila 1800 korun, nedělil rovným dílem. Do klubu chodívalo „pracovat“ asi deset dívek. Přišly, když jim chyběly peníze, nebo měly čas.
V tomto roce kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování našeho krajského ředitelství obvinili z kuplířství už pět lidí a zakončili činnost čtyř erotických podniků. První uzavřeli už v roce 2011. Za kuplířství hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky.
 
 
26. listopadu 2012, Ing. Jana Macalíková
tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem