Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dívku do auta nikdo nelákal!

NYMBURSKO – Prověřování případu mělo dobrý konec. 

V pondělí navečer se po sociálních sítích začal šířit příspěvek od matky osmileté holčičky, že ve Všechlapech zaútočil neznámý muž v modré dodávce na její dceru, kterou lákal do svého auta. Dívka správně zareagovala a neznámého muže odbyla tím, že čeká na svou matku. Případem se ihned začali zabývat kriminalisté Územního odboru Nymburk a samozřejmě se celá zpráva dostala i do médií.
Včerejšího dne, tedy 7.12.2017 se na Policii ČR obrátil osmapadesátiletý muž, který v místním deníku četl informaci o výše popisovaném případu a uvedl, že se zřejmě jedná o jeho osobu. Po telefonu byl k věci vytěžen a bylo zjištěno, že došlo pouze k omylu. Muž sice u dívky se svým vozidlem skutečně zastavil, ale v dobré víře jí pomoci, neboť při cestě do obce míjel školní autobus, a když viděl osamocenou dívku na autobusové zastávce, domníval se, že ji autobus ujel a proto ji nabídl odvoz do školy. 
Policie apeluje na všechny matky či rodiče, aby v takových situacích zachovali chladnou hlavu a věc prvotně oznámili na Policii ČR. Takové oznámení se nesmí podceňovat, ale šířením po sociálních sítích pak jen šíří paniku a to nejen v dané obci.        


por. Bc. Petra Potočná
tisková mluvčí
P ČR Nymburk
8. prosince 2017

vytisknout  e-mailem