Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dívka vběhla do jízdní dráhy tramvaje

LIBEREC - V pátek 9. listopadu 2018 došlo v ulici Palachova ke střetu tramvaje s chodkyní. Nehoda se obešla naštěstí bez zranění. 

autobus.jpg
V pátek 9. listopadu 2018 krátce po druhé hodině odpolední vyjížděli dopravní policisté k nehodě, která se stala v Liberci, ulici Palachova. Došlo zde ke střetu tramvaje s nezletilou chodkyní. Tramvajová souprava jela ve směru od ulice Fügnerova do Lidových Sadů. U obchodního centra Plaza řidiči tramvaje zřejmě náhle z levé strany vběhla do jízdní dráhy nezletilá dívka, kdy řidič tramvaje již střetu nedokázal zabránit.

auta přecházení.jpg
Dívka vyběhla mezi zaparkovanými autobusy a tramvaj do ní narazila levou přední částí. Dívka upadla na zem a následně odběhla z místa k obchodnímu centru Plaza. Poté, co na místo přijelo vozidlo Zdravotnické záchranné služby, převezlo dívku na preventivní vyšetření do Krajské nemocnice Liberec. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Při nehodě došlo k poškození prvního vozu tramvajové soupravy, kde vznikla předběžná škoda ve výši 1 tisíc korun. Policisté podrobili řidiče tramvaje orientační dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní. 

Příčinou a okolnostmi nehody se i nadále zabývají liberečtí dopravní policisté. 

Chodci se často dopouštějí chyb, kdy přecházejí na červnou, nebo v místech, kde není přechod pro chodce, popřípadě v místech, kde je to velmi nebezpečné, a jako v tomto případě mezi zaparkovanými vozidly.

Silnici přecházíme bez přechodu jen tehdy, není-li to jinak možné. Před přecházením je důležitý vždy oční kontakt s řidiči přijíždějících vozidel. Přecházíme až tehdy, kdy vozidla zcela zastaví. Nejlépe uděláme, když na druhou stranu vozovky přejdeme, až autobus, či tramvaj ze zastávky odjede. Řidiči nás mezi vozidly či za autobusem nebo tramvají nevidí. Obzvlášť malé děti nejsou mezi vozidly téměř vůbec vidět

12. 11. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem