Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dívka byla obviněna

Český Krumlov - Obviněná z krádeže vloupáním je 18letá dívka z Křemežska. 

Koncem roku 2008, během návštěvy restaurace v Kájově, těsně před uzavřením využila chvilkové nepozornosti obsluhujícího personálu a v kuchyni si odjistila kliku okna. Po uzavření hostince se vrátila k objektu, vytrhla síť proti hmyzu na rámu odjištěného okna, okno otevřela a vnikla do kuchyně. Zde po odkódování markovací kasy, kdy kód jako bývalý zaměstnanec znala, tuto otevřela a pomocí nalezených klíčů otevřela skříň s uloženým trezorem. Ten rovněž odemkla a odcizila tržbu, provozní zálohu a drobné mince v hodnotě 24.100 Kč a dále cigarety v celkové hodnotě 3.350 Kč.

Podobným způsobem dívka pokračovala i 23. února 2009. Za provozu restaurace využila příležitosti, kdy obsluha restaurace odešla na WC a vešla do kuchyně, kde odjistila kličku okna. Po uzavření restaurace, kdy nepozorný personál nechal okno odjištěné, obviněná tímto oknem do restaurace vnikla a chtěla projít do místnosti s trezorem. Poté chtěla za pomoci zde nalezených klíčů do trezoru vniknout a odcizit tržbu. V dokončení tohoto úmyslu jí zabránil alarm, který se spustil krátce po vloupání dívkou do kuchyně restaurace. Dívka se tak dala na ústup a stejnou cestou, jakou vnikla dovnitř, restauraci opustila. Uvedeným jednáním způsobila majiteli restaurace škodu ve výši 2.000 Kč na síti v okně.

Na místo byla vyslána hlídka Obvodního oddělení PČR Český Krumlov a psovod se služebním psem. Ten vypracoval stopu na jejímž základě byla poté pachatelka zadržena.

Vyšetřovatel poté sdělil dívce obvinění z trestného činu krádež vloupáním.

por. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)

 

 

vytisknout  e-mailem