Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dítě zapomněla v tramvaji

Osamocený kočárek s robátkem našel řidič tramvaje. Jeho podnapilou matku pak policisté. 

Včera, přibližně v půl deváté večer oznámil řidič tramvaje na tísňovou linku 156 nález přibližně ročního miminka. To našel po příjezdu na konečnou u ulice Spojovací v kočárku, v zadním voze soupravy, bez jakéhokoliv dozoru.

Na základě přijatého oznámení dorazili na místo strážníci městské policie a posléze i záchranáři, kteří si děťátko převzali do své péče a převezli ho k preventivní prohlídce do nemocnice.

Přítomni byli i policisté pohotovostní motorizované jednotky. Ti podle strážníky nalezené zdravotní dokumentace ztotožnili matku, pro kterou si posléze dojeli do místa jejího trvalého bydliště.

Provedením orientační dechové zkoušky policisté zjistili možný důvod matčiny zapomnětlivosti. Výsledek totiž přesahoval dvě promile alkoholu v dechu, čemuž i odpovídalo ženino zmatené chování.

O celé situaci policisté informovali pracovnici Orgánu sociálně právní ochrany dítěte, která okamžitě rozhodla o předání miminka jeho otci, který s matkou dítěte nežije ve společné domácnosti.

Celou událost momentálně prošetřují policisté a kriminalisté třetího policejního obvodu. Ti především zjišťují, zda se matka svým jednáním mohla dopustit například trestného činu opuštění dítěte, nebo jiného deliktu.

por. Mgr. Tomáš Hulan 6. 1. 2016

vytisknout  e-mailem