Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Distributor fingoval vloupání do auta

VSETÍNSKO: Dveře na autě si poškodil sám.  

Počátkem tohoto týdne sdělil policista z hornolidečského obvodního oddělení podezření z tr. činu pojistného podvodu ve stádiu pokusu sedmatřicetiletému muži ze Vsetínska. Ten fingoval vloupání do služebního vozidla, ze kterého mu měl pachatel ukrást cigarety za dvě desítky tisíc korun. Pachatel mu je sice skutečně ukradl, ovšem na jiném místě a bez násilného vniknutí.
 
V červnu oznámil na linku 158 sedmatřicetiletý muž, že mu někdo u obce Valašské Příkazy vypáčil zadní dveře do auta Iveco Daily a ukradl kartony cigaret asi za dvě desítky tisíc korun. Uvedl, že k vloupání došlo během chvilky, kdy auto nechal odstavené a na moment odešel. Policisté přijeli na místo, provedli fotodokumentaci a prvotní šetření. Ovšem vloupání do auta se jim od počátku moc nepozdávalo. Při důkladnějším vyšetřování nakonec vyšlo najevo, že muž vloupání nafingoval. Zadní dveře na autě si poškodil sám trubkovým klíčem na kola.
 
Tři krabice cigaret s dalšími tabákovými výrobky za necelých 22 000 korun mu zloděj z auta ukradl několik dnů před tím, než oznámil vloupání do vozidla u Valašských Příkaz. Muž si při distribuci cigaret ve Vsetíně nechal v době vykládek auto neuzamknuté, čehož využil neznámý pachatel a tři krabice cigaret mu z nezajištěného auta ukradl. Okradený muž si byl vědom, že v případě násilného vniknutí do vozidla škodu uhradí pojišťovna v rámci pojistného plnění, ale pokud nedodržel pracovní smlouvu a auto nechal neuzamknuté, musí škodu uhradit on sám.
 
Za trestný čin pojistný podvod ve stádiu pokusu mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.   
 
 
21. srpna 2014, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem