Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Distributor drog skončil za mřížemi

JIHLAVSKO: Pervitin ukrýval v balení krájeného chleba 

Kriminalistům jihlavského územního odboru se podařilo dopadnout muže, který v krajském městě distribuoval drogy. Minulý týden dovezl do Jihlavy přibližně padesát gramů pervitinu, kriminalisté ale muže zadrželi a drogy zajistili. Policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání, muž byl obviněn ze spáchání dvou trestných činů. Jedná se o opakovaně soudně trestaného recidivistu, který opustil brány věznice na začátku roku, na podaný návrh byl vzat do vazby.

Distributora drog kriminalisté vypátrali a dopadli na základě jejich výborné operativní činnosti. Muže důvodně podezřelého ze spáchání drogové trestné činnosti zadrželi minulý týden v Jihlavě na ulici nedaleko městského vlakového nádraží. Do města přijel v odpoledních hodinách z Ústeckého kraje, přičemž pro dopravu využil vozidlo taxislužby, s sebou si přivezl nakoupený pervitin. „Jako úkryt pro krystalickou látku zvolil balení chleba, který měl uvnitř vydlabanou dutinu,“ přiblížil por. Mgr. Radim Novák, DiS., komisař oddělení obecné kriminality.  Zadrženého muže kriminalisté odvezli na oddělení policie a skončil v policejní cele. Pervitin muž vydal a kriminalisté přibližně padesát gramů krystalické látky zajistili. Zajištěné drogy byly zaslány na odborné policejní pracoviště k provedení expertízy.  

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání šestačtyřicetiletého muže z Jihlavska. „Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a dále přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu,“ řekl npor. Ing. Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality s tím, že obviněný muž byl v minulosti za drogovou trestnou činnost již soudně trestán. Odsouzen byl i k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, z věznice byl propuštěn letos v lednu. Sám je uživatelem drog.

Muž byl obviněn z toho, že distribuoval dalším lidem na různých místech v Jihlavě pervitin a drogy u sebe přechovával. Pervitin dovážel do města přibližně od začátku července. „Do Ústeckého kraje jel několikrát a do Jihlavy přivezl pervitin v celkovém množství více než sto gramů,“ dodal komisař Novák. Také krystalická látka, kterou muž přivezli do Jihlavy minulý týden, byla určena k prodeji, distribuci drog ale překazil zákrok jihlavských kriminalistů a podezřelý muž skončil s pouty na rukou.

Na obviněného muže podal policejní komisař státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl obviněný muž vzat do vazby a poté ho policisté eskortovali do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují.

„Za spáchanou drogovou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody od dvou do deset let,“ zakončil vedoucí jihlavských kriminalistů.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

17. srpna 2020  

vytisknout  e-mailem