Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Distribuoval stovky gramů pervitinu

OLOMOUCKÝ KRAJ - Za trestnou činnost na úseku toxikomanie hrozí 36letému muži až deset let za mřížemi. 

Kriminalisté olomouckého TOXI týmu obvinili 36letého muže ze Šternberska ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Jak zjistili, obviněný si měl nejméně od ledna 2021 do listopadu letošního roku obstarávat pervitin, který měl nejen užívat pro vlastní potřebu, ale také jej za úplatu distribuovat dalším osobám. Tímto způsobem měl uživatelům zprostředkovat minimálně bezmála 400 gramů pervitinu. V minulém roce měl nejméně v jednom případě pervitin i sám vyrobit. Z prověřování dále vyplývá, že měl v minulosti vypěstovat i několik rostlin konopí, které měl sklidit a usušit. Poté jej měl až do února 2022 přechovávat v různých nádobách a obalech a postupně jej užívat jak pro vlastní potřebu, tak jej poskytovat i dalším osobám.

Klec spadla v polovině minulého týdne, kdy jej kriminalisté se souhlasem státního zástupce zadrželi v ulicích Uničova. Při prohlídce u něj mimo jiné nalezli znovu uzavíratelné plastové sáčky s pervitinem. Během domovních prohlídek objektů, které obviněný užívá, zajistili několik stop úzce souvisejících s drogovou trestnou činností.

Obviněný, který byl v minulosti již soudně trestán za různorodou trestnou činnost, je aktuálně stíhán vazebně. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

por. Bc. Petra Vaňharová
28. listopadu 2023

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem