Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Distribuoval drogy a kradl

Až pětiletý trest za distribuci pervitinu a krádež 

    Mělnickým kriminalistům se v nedávné době podařilo odhalit šestadvacetiletého muže z našeho regionu, který od začátku prosince loňského roku do začátku února 2011 distribuoval dalším osobám omamnou a psychotropní látku metamfetamin, známější spíše jako pervitin.
     V rámci šetření tohoto případu bylo zjištěno, že se v uvedené době spolu s dalším třicetiletým mužem z Mělnicka dopustili navíc krádeže věcí z neuzamčené garáže v Neratovicích. Zde odcizili čtyři kusy 16-ti palcových kol s pneumatikami a elektrickou kosu. Tímto jednáním způsobili majiteli  škodu ve výši zhruba 18 000,- Kč. Policisty bylo zjištěno, že oba muži byli za obdobný trestný čin v minulých třech letech již pravomocně odsouzeni.
     V únoru byl policisty zadržen distributor pervitinu, proti kterému bylo zahájeno stíhání pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a trestný čin krádeže, za které v jeho případě hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.
    Dne 5. dubna 2011 bylo zahájeno trestní stíhání i staršího muže a to pro trestný čin krádeže, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na dvě léta. Jeho další stíhání je vedeno na svobodě.
 
Dne 7. dubna 2011
nprap. Václav Tichý
 

vytisknout  e-mailem