Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Distribuce drog na Rýmařovsku

ÚO Bruntál - obvinění dvou žen a další zprávy z okresu 

Měly distribuovat drogy
tráva web1.JPG
Policisté z toxi týmu v těchto dnech realizovali trestnou činnost v souvislosti s distribucí drog na Rýmařovsku. Zadrželi jsme dvě pachatelky ve věku 24 a 28 let. Provedli jsme u zadržených osob domovní prohlídky, kterých se účastnil i speciálně vycvičený pes na vyhledávání omamných a psychotropních látek. V obou domovních prohlídkách se zajistili metamfetamin-pervitin i marihuana. Policejní komisař SKPV obvinil v těchto dnech obě ženy z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jim hrozí trest odnětí svobody až do výše pěti let. Starší obviněná je stíhána vazebně.
Je jim kladeno za vinu, že měly v průběhu letošního roku, tedy od ledna až do svého zadržení, což bylo dne 15.12.2011, dávat či prodávat metamfetamin na různých místech Rýmařova a to více jak desítce osob. Obě pachatelky jsou také uživatelky omamných látek. V souvislosti s tímto případem budou v následujících dnech obviněny ještě další osoby.
 
Nezvládl průjezd zatáčkou, nadýchal 2,39 promile a ještě jel bez řidičáku a v zákazu řízení
V Krnově v průmyslové zóně jel 27letý muž ve 22,18 hodin v neděli 18.12.2011 s vozidlem Favorit. Nezvládl průjezd levotočivou zatáčkou a na rovném úseku silnice dostal smyk. Přejel do levé poloviny komunikace a následně do silničního příkopu. Ke zranění osob nedošlo. Při šetření nehody policisté zjistili, že muž není držitelem řidičského oprávnění a má zákaz řízení do 11.12.2012. Při dechové zkoušce mu naměřili nejprve 2,39 a následně 2,35 promile alkoholu. Způsobená škoda na vozidle činí 1 tisíc Kč. Nyní je muž podezřelý hned ze dvou přečinů a to ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
Střet s autem pes nepřežil
V 05,10 hodin v pondělí 19.12.2011 v Třemešné došlo ke střetu osobního vozidla Renault s domácím zvířetem. 72letý majitel venčil svého psa bez vodítka a zvíře vběhlo na komunikaci bezprostředně před projíždějící renault, který řídil 43letý muž. Došlo ke střetu a pes na místě uhynul. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 500 Kč na zvířeti a 5 tisíc na vozidle.
 
Z vozidla odcizil navigaci, fleshku a peněženku
Zřejmě flesh disk zasunutý v autorádiu přilákal zloděje, který vnikl v době od 18. do 19.12.2011 do zaparkovaného vozidla Felicie v Bruntále na ulici Květná. Odcizil nejen fleshku, ale také si odnesl i navigaci Garmin a peněženku s hotovostí 300 Kč, které byly uloženy v odkládací přihrádce palubní desky. Svým jednáním způsobil majiteli škodu ve výši 2 600 Kč.
 
Do sběrny šel pro pokladničku
V době od 17. Do 19.12.2011 v Jindřichově prozatím neznámý pachatel vnikl do oploceného areálu sběrny druhotných surovin, kde poškodil mříž a dveře kanceláře. Dostal se dovnitř, kde odcizil příruční pokladnu s finanční hotovostí 430 Kč a různými písemnostmi. Způsobená škoda činí 4 430 Kč a to zejména poškozením.
 
Nejen radiátory jsou v kurzu
Bruntálští policisté v pondělí šetřili hned dva případy, kdy pachatelé demontovali a odcizili mimo jiných různých věcí i radiátory.
V Horních Životicích násilně vnikl pachatel od 18 do 19.12.2011 do dvou objektů, které jsou v těsné blízkosti. V jednom z nich odcizil šest plechových žebrovaných radiátorů, kotel na tuhá paliva a vodoměr. Poškodil zde také kuchyňskou linku. V druhém objektu odcizil elektroinstalaci, kterou vytrhal ze zdi. Způsobená škoda činí 25 tisíc Kč.
Ve Starém Městě v době od 16. do 18.12.2011 pachatel poškodil budovu bývalé firmy a vnikl dovnitř. Odmontoval a odcizil 11 radiátorů, 3 ventily, záchodovou mísu a 3 vodovodní baterie. Škoda zde činí 16 tisíc Kč.
 
Jel pod vlivem alkoholu
Dnes krátce po 01,00 hodině v Břidličné na ulici Bruntálská zastavovali rýmařovští policisté 49letého muže, který jel s vozidlem Fiat. Při dechové zkoušce mu naměřili nejprve 1,55 promile a po půl hodině již hodnotu 2,53 promile. Zakázali mu další jízdu, zadrželi řidičský průkaz.
                                                                                                                
komisař por. Bc. Tušková P.

pisbr♦mvcr.cz

20.12.2011

vytisknout  e-mailem