Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Díky řidiči nepřišla o brýle

DĚČÍN - Díky řidiči nepřišla o brýle; Napadena ve svém bytě; Milovník čokolád neuspěl; Na silnici neměl co dělat 

Černé pouzdro s dioptrickými brýlemi odcizila přímo z kabelky pověšené na rameni jedné cestující devětatřicetiletá výtečnice. Stalo se tak při nastupování do linkového autobusu na děčínském autobusovém nádraží. V útěku jí pak zabránil řidič. Věci byly vráceny a zlodějku si vzali do parády policisté. Následně jí sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z krádeže. Za to jí mohou hrozit až dva roky odnětí svobody.
 
 
Napadena ve svém bytě
 
Kriminalisté z Rumburku obvinili třiačtyřicetiletou ženu, která napadla svou příbuznou přímo v jejím bytě, kam bez svolení vstoupila. Zde ji napadla a ještě jí vyhrožovala fyzickou likvidací. Ataku učinil přítrž soused z protějšího domu, který zaslechl křik a ženy od sebe odtrhl. I tak ale napadená utržila zranění, která si vyžádala hospitalizaci a následnou domácí léčbu. Za ublížení na zdraví, vyhrožování a porušování domovní svobody by si mohla posedět ve vězení až dva roky.
 
 
Milovník čokolád neuspěl
 
Ve zkráceném přípravném řízení řeší  policisté devatenáctiletého mladíka z Děčína. Ten si v jednom místním hypermarketu v oddělení cukrovinek nastrkal do batohu devětadvacet čokolád v hodnotě téměř patnácti set korun. Pak s úlovkem prošel přes pokladnu. Vyhráno ale neměl, protože vzápětí byl zadržen pracovníkem ostrahy. Vzhledem k tomu, že v minulosti již byl za krádež trestán, hrozí mu pobyt ve vězení až na dobu tří let.
 
 
Na silnici neměl co dělat
 
Čtyřiatřicetiletý muž z České Kamenice si nedělal hlavu se zákazem řízení motorových vozidel a klidně si to štrádoval po silnici. Rovněž ho příliš netrápilo, že nemá řidičské oprávnění na přípojné vozidlo, když za sebou táhl vlek s propadlou technickou a bez zelené karty, na kterém převážel další automobil. K jeho smůle byl kontrolován policisty z Krásné Lípy, kteří mu to ve zkráceném přípravném řízení spočítali. Za maření výkonu úředního rozhodnutí nad ním visí hrozba až tří let odnětí svobody.
 
 

 

 

15. 4. 2010
por. Bc. Vojtěch Haňka
tel.: 974 432 207, 724 156 293
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem