Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Deviant skončil za mřížemi

Frýdek-Místek – dopadli jsme muže, který během dvou měsíců znásilnil dvě ženy.  

Od počátku letošního června nedal našim kriminalistů spát deviant, který nutil pod pohrůžkou násilí ženy k pohlavnímu styku.

      V prvém případě si násilník v jedné z okolních obcí u Frýdku-Místku na mladou ženu počkal večer a na málo frekventovaném místě ji povalil na zem, začal svou oběť osahávat na prsou a na genitáliích. Napadená žena byla ale duchapřítomná, bránila se a začala křičet. Tohoto se útočník zjevně polekal, jednání zanechal a z místa utekl. Poškozená žena nebyla naštěstí nijak zraněna, avšak utrpěla bezesporu silný psychický šok.                  

       Pro svůj druhý útok si násilník vybral už samotné město Frýdek-Místek. Zde, koncem července v podvečer, poblíž ulice Beskydské doběhl ženu, kterou uchopil za ramena a stejně jako v prvém případě, ji začal osahávat pod oděvem a na genitáliích. Při tomto se snažil, na smrt vyděšené ženě zakrýt ústa rukou. Ta se však aktivně bránila, což přimělo zločince jednání zanechat a opětovně z místa utekl. Také tato žena v důsledku napadení utrpěla silnou psychikou újmu a navíc lehké poranění na tváři a na končetinách.               
                           
     Již po prvním oznámení jsme rozjeli rozsáhlé pátrání a vyšetřování s jediným cílem, co nejdříve dopadnou pachatele, který se neštítí napadnout bezbrannou ženu a násilím ji přimět k pohlavnímu styku. Náš tým kriminalistů pečlivě vyhodnocoval stopy z míst, kde došlo k přepadení žen, shromažďovali veškeré poznatky a svědecké výpovědi, a to bez ohledu na svůj volný čas a pracovní dobu. Toto úsilí však přineslo ovoce a na počátku letošní srpna již měla osoba pachatele jasný obrys. Pětadvacetiletý muž z Frýdku-Místku, kterého jsme vyzvali k podání vysvětlení, se ke spáchaným skutkům pod tíhou důkazů přiznal. Nyní prověřujeme další skutečnosti a okolnosti s cílem zjistit, zdali mladý deviant nemá podobných skutků „na svědomí“ více.                                                                         
Ten je nyní ve vazební věznici, kde se mu může pobyt za mřížemi za zločin znásilnění protáhnout až na několik let.


 

por. Mgr. Vlastimil Starzyk
14. srpna 2014

vytisknout  e-mailem