Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Děvčata neměla ráda disciplínu

NÁCHODSKO – Policisté vypátrali a předali zpět dvě útěkářky z různých výchovných ústavů. 

děti.jpgIlustrační foto/Policie ČRDvě nezletilé dívky, které nedovoleně opustily ústavní výchovu dvou různých zařízení Královéhradeckého a Pardubického kraje, vypátrali a předali zpět policisté z obvodního oddělení v Náchodě. V jedenáct hodin večer v neděli 10. 6. 2018 nejprve vypátrala náchodská hlídka na místním autobusovém a vlakové nádraží 14letou svěřenkyni ze Svitavska, která byla na útěku ze školského zařízení v Kostelci nad Orlicí. Celostátně hledanou dívku zadrželi a předali ještě téže noci zpět vychovatelům.

Druhý den před polednem, v pondělí 11.6.2018, pak v náchodském bytě její matky "vyhmátli" muži zákona další neposlušnou svěřenkyni, 16letou slečnu z Náchoda, kterou ve výchovném ústavu ve Vysokém Mýtě pohřešovali už od 20.4.2018. Také tuto dívku policisté ještě téhož dne předali zpět vychovatelce výchovného ústavu.

Pokud je někdo na základě úředního či soudního rozhodnutí umístěn do diagnostického či výchovného ústavu, musí respektovat jimi daný řád a pravidla, a pochopitelně, svévolně toto zařízení opustit nesmí.

por. Mgr. Eva Prachařová
12. 6. 2018 v 10:00

vytisknout  e-mailem