Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dětský tábor malých rybářů v Dolcích u Trutnova

Ukázka policejní práce s preventivní besedou 

Na základě žádosti o pomoc při realizaci preventivní přednášky pro děti dětského tábora v Dolcích požádal vedoucí uvedeného zařízení pracovníky preventivně informační skupiny PČR v Trutnově o zajištění přednášky a ukázky policejní práce.
Po předchozí domluvě proběhla v pondělí dne 29. 6. 2009 dvouhodinová beseda s 25 dětmi, předčasně si užívajících zasloužených prázdnin. Program akce byl opravdu nabitý. Malý rybáři si mohli prohlédnout zajímavou ukázku policistů ze Skupiny služební kynologie z Trutnova, kteří předvedli umění svých čtyřnohých kamarádů. Neméně zajímavá byla přednáška o silniční dopravě a názorná ukázka radaru, nebo přístroje na měření alkoholu v dechu řidiče. Policistka Dopravního inspektorátu Trutnov, která obsluhovala technické prostředky sloužící policii k odhalení viníků v silniční dopravě, odpovídala zvídavým dětem na spoustu zajímavých dotazů. Za odměnu s mládeží provedla žena v uniformě kontrolní dechové zkoušky a její kolega, hlavně chlapcům, představil nový služební motocykl Yamaha v policejních barvách. Zastoupení měla i pořádková policie. Policista ukázal výstroj a výzbroj členů zařazených do pořádkových jednotek. Jedním ze stanovišť byla názorná ukázka snímání daktyloskopických otisků při ohledání místa činu. Své otisky si děti mohly nechat na památku.
Dotazy byly různorodé a díky věku a pozornosti všech účastníků  byla celá akce všemi vyhodnocena jako velice zdařilá. Závěrem byly děti obdarovány upomínkovými předměty věnovanými Policií České republiky.
Fotogalerie akce:
nprap. Bc. Jiří Prouza

vytisknout  e-mailem