Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dětský den v Karviné

Msk - Složky IZS uspořádali pro děti ze základních škol a dětských domovů v rámci příhraniční spolupráce zajímavé a akční dopoledne 

                                                                                                           
Foto: PČR/ nprap. Bc. Vlastimil StarzykFoto: PČR/ nprap. Bc. Vlastimil Starzyk
    Policisté 
Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje společně s kolegy z Polska, hasiči Hasičského záchranného sboru v Karviné, zdravotníky Českého červeného kříže a záchranáři horské služby, uspořádali pro české, ale i polské děti ze základních škol a dětských domovů dopoledne plné zážitků. Vše se odehrálo v areálu hasičské stanice v Karviné, na ul. Ostravské. Záchranáři nechali děti nahlédnout pod pokličku své každodenní práce a odpovídali na jejich všetečné dotazy.
 
     Záštitu nad touto akcí a mezi děti také přišli krajský ředitel moravskoslezských policistů, plk. Mgr. Tomáš Tuhý a krajský ředitel Komendy Wojewódzkiej Policji v Katowicach, nadinsp.Mgr. Dariusz Biel. Všichni společně pak sledovali bohatý program, který si pro děti zainteresované složky IZS připravily.
 
     Děti měly možnost ukázky práce psovodů s pejsky. Kolegové mimo jiné předvedli ukázky výcviku svých čtyřnohých parťáků, sehráli ukázkové zajištění pachatele, stopování. Těžkooděnci předvedli svou výstroj a výzbroj. Děti si mohly výstroj na sobě vyzkoušet. Kolegové dopraváci se pochlubili moderními služebními vozidly, ukázali jak funguje přístroj na měření rychlosti. Zdravotníci děti poučili, jak ošetřit různá zranění a na požádání nějaký ten škrábanec svými líčidly dokonale „vyrobili“. Můžeme dodat, že výtvory vypadaly opravdu velmi autenticky. Horská služba děti poučila, jak se chovat na horách a pod dohledem umožnila odvážlivcům vyzkoušet si lezeckou stěnu. Rovněž hasiči vystavili na obdiv svá zásahová vozidla. Všichni společně jsme se pak podívali na profesionální a velmi akční zákrok hasičů, při kterém došlo k vyproštění „zraněných“ z havarovaného vozidla. Při zákroku hasiči použili svou nejmodernější vyprošťovací techniku.
 
Foto: PČR/ nprap. Bc. Vlastimil StarzykFoto: PČR/ nprap. Bc. Vlastimil Starzyk
     To vše za zvuku sirén, světla majáků a zejména úžasu v dětských očích. Polští policisté přivezli sebou svého maskota, psa ŠNUPKA, který děti v areálu doprovázel. Všem se dnešní dopoledne velmi líbilo.
 
 
por. Bc. Darina Majková
komisařka
18. června 2010


fotogalerie z akce - zde .

vytisknout  e-mailem