Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dětský den v Bělé pod Bezdězem

MLADOBOLESLAVSKO- Nejen policisté představili dětem svou práci. 

Ve středu 29. května 2019 pořádali od 9:00 hodin mladoboleslavští policisté 6. ročník Dne dětí s IZS v areálu Adventurelandu v Běle pod Bezdězem. Více než 2 tisíce dětí ze základních a mateřských škol z Bělé pod Bezdězem a okolí, mohly navštívit jednotlivá stanoviště, která pro ně připravily všechny složky integrovaného záchranného systému a dále například Český červený kříž, psovodi Záchranné brigády kynologů středočeského kraje, Vodní a záchranná potápěčská služba a další.

K vidění byla celá řada dynamických ukázek a děti tak mohly shlédnout například zákrok policistů se služebními psy, nebo ukázku výcviku služebních koní Oddělení služební hipologie. U náborového vozidla se zájemci o práci u Policie České republiky dozvěděli vše o podmínkách k přijetí a děti obdržely omalovánky, vystřihovánky a pexesa s policejně preventivní  tématikou.

Děti lákala především policejní vozidla, do kterých se mohly posadit a prohlédnout si je. Nechyběli ani kriminalističtí technici, kteří dětem umožnili nahlédnout do své práce. 

Okolo druhé hodiny odpolední byla akce ukončena a děti si kromě dárků odnesly mnoho zajímavých a poučných informací i zážitků. Poděkování patří policistům Obvodního oddělení Bělá pod Bezdězem za zajištění a organizaci celé akce.

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
30. května 2019

vytisknout  e-mailem