Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dětský den s Policií ČR v Otvovicích

Praha venkov – VÝCHOD – Za dětmi do Otovic přijeli v neděli 27. května středočeští policisté. 

Na dětský den v Otvovicích, který pro místní děti připravila a zorganizovala sympatická, usměvavá, milá, vstřícná Lucka Bílá, přijeli středočeští policisté. Pro malé, větší i dospěláky si kolegyně z oddělení služební kynologie Kladno připravily dynamickou ukázku se svými čtyřnohými kamarády. Všichni přítomní měli možnost vidět zákrok zadržení pachatele s nasazením služebního psa, ale také cvičení poslušnosti a podobně. Policisté prvosledové hlídky z Územního odboru Kladno při své ukázce také zakročovali proti nebezpečné osobě, kterou po dopadení zajistili, spoutali a odvedli. Dále se návštěvníkům dětského dne představili policisté z Odboru služby dopravní policie Středočeského kraje, kteří přijeli speciálně vybaveným policejní vozem značky Superb a motocyklem značky BMW. Děti, a to nejen kluky, upoutalo vybavení kolegů z pořádkové jednotky, kteří ke své práci využívají speciální ochranné vybavení celého těla. Velkým hitem byla právě přilba na hlavu, kterou si vyzkoušela i hlavní organizátorka dne Lucka Bílá.

Dětského dne se zúčastnili i hasiči, díky kterým se přítomné děti mohly během teplého a slunečného odpoledne osvěžit v čerstvě položené pěně. Odpolední program byl ukončen diskotékou pro děti a jejich rodiče.

Rozzářené oči a spokojené pohledy jistě stály za to. Potěšil nás i velký zájem dětí, které měly spoustu zapeklitých a zajímavých otázek na přítomné policisty.

por. Mgr. Eva Hašlová
tisková mluvčí PČR Praha venkov – Východ
31.5. 2018

vytisknout  e-mailem