Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dětský den s Integrovaným záchranným systémem 2015

MLADOBOLESLAVSKO - Dětský den s Integrovaným záchranným systémem 2015 

Tradiční Dětský den, který zaštiťoval hejtman středočeského kraje Ing. Miloš Petera, odstartoval v devět hodin ráno v areálu Motorlandu Bělá pod Bezdězem. I přes nepřízeň počasí jsme ve středu 20. května 2015 přivítali téměř devět set dětí ze základních a mateřských škol z Bělé pod Bezdězem a blízkého okolí, na Dětském dnu s Integrovaným záchranným systémem.

Svou činnost zde ve statických i dynamických ukázkách prezentovalo přibližně dvě stě osob a třicet pět strojů. Děti mohly shlédnout například společný zásah integrovaného záchranného systému při vyprošťování zraněných osob z vozidla při dopravní nehodě nebo zásah speciální pořádkové jednotky při zadržení pachatele ve vozidle. Další obdobné ukázky připravila také Celní správa, Cizinecká policie, Vězeňská služba, Hasičský záchranný sbor a Armáda České republiky.

Z řad policie představilo svou činnost hned několik složek, od pořádajících policistů z Obvodního oddělení Bělá pod Bezdězem, kteří se mimo jiné podíleli na šíření preventivní osvěty, přes pořádkovou a dopravní policii, pyrotechnickou službu až po kynologické a poříční oddělení policie ČR a v neposlední řadě i jízdní policie hl.m.Prahy, která dětem předvedla zásah proti nepokojům ze hřbetu koně. Zdravotnická záchranná služba a Český červený kříž předvedly, jak správně poskytnout první pomoc. Otužilé děti zase přivítala vodní a potápěčská záchranná služba, která dětem umožnila potápění v bazénku s potápěčem. Velice působivá byla i ukázka parašutistů, kde jsme měli rovněž zástupce z řad policie. Tito přistáli přímo mezi dětmi na hlavní ploše areálu. Nejvíce však dětičky lákalo policejní auto, do kterého se mohly posadit a zkusit si pustit takzvaný maják a houkačku. Naši nejmenší návštěvníci si pak mohli u vedlejšího stánku policie vyzvednout omalovánky s policejní tématikou, pexeso, na kterém se mohou učit dopravní značky či vystřihovánku policejního auta.

Okolo druhé hodiny odpolední byla akce u konce a děti si kromě dárků v batůžcích domů odnesly i mnoho zajímavých a poučných informací a v neposlední řadě i krásných zážitku. Velký dík patří, kromě všech zúčastněných složek, Obvodnímu oddělení Bělá pod Bezdězem za ochotu a velmi kvalitní organizaci.

nprap. Mgr. Lenka Sikorová
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
22. května 2015

vytisknout  e-mailem