Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Národní protidrogová centrála

Národní protidrogová centrála SKPV PČR

Děti zpátky na hřiště

Preventivní projekt. 

Národní protidrogové centrála SKPV PČR patří k metodickým garantům projektu primární drogové prevence Nadačního fondu NOVÉ ČESKO, který dnes představil další část unikátního systému PREVENCE 2.0., jehož cílem je podpořit zdravý životní styl u dětí, v kombinaci s využitím moderních technologií. 23.2.2022 od 10:00 hodin došlo ve Vile Pellé k představení tohoto záměru v rámci tiskové konference pro média a veřejnost.

Na tiskové konferenci vystoupili jako panelisté fyzioterapeut prof. PaedDr. Pavel Kolář Ph.D., ředitel NPC SKPV PČR brig. gen. PhDr. Jakub Frydrych , náměstek ředitele NPC SKPV PČR plk. JUDr. Břetislav Brejcha a vedoucí oddělení prevence Policejního prezidia ČR plk. Mgr. Zuzana Pidrmanová.

Prof. Kolář zdůraznil význam přirozeného pohybu pro zdravý vývoj dětí a ocenil funkční variabilitu záměru i nadstavbový potenciál integrovaných technologií. Význam aktivit nespecifické primární prevence a potřebu denormalizace životního stylu spojeného s nelegálními návykovými látkami u nedospělých zdůraznil ředitel NPC SKPV PČR brig. gen. PhDr. Jakub Frydrych, který také vysvětlil smysl podpory aktivit Nadačního fondu a roli PČR v primární prevenci.  Nezastupitelnou a často opomíjenou roli rodičů v prevenci zdůraznil plk. JUDr. Břetislav Brejcha, náměstek ředitele Národní protidrogové centrály SKPV PČR a zároveň představil rodinnou hru „POLICEJNÍ PÁTRAČKA“, která se bude rozšiřovat do dalších krajů v České republice. Praktické přínosy již realizovaného interaktivního zážitkového programu „TVOJE CESTA NA ČISTO“, který Nadační fond vytvořil pro Policii ČR, představila plk. Mgr. Pidrmanová. Program v současné době ve školách realizuje 200 policejních preventistů v rámci celé republiky. V rámci diskuse vystoupili spolupracovníci i podporovatelé Nadačního fondu ze Spolkové republiky Německo, zástupci odborných společností včetně sponzorů projektu.  

TISKOVÁ KONFERENCE – DĚTI ZPÁTKY NA HŘIŠTĚ

kpt. Mgr. Barbora Kudláčková
23.2.2022

Odkazy do noveho okna

1 TK Děti zpátky na hřiště (1)

1 TK Děti zpátky na hřiště (1) 

Detailní náhled

3 TK Děti zpátky na hřiště (3)

3 TK Děti zpátky na hřiště (3) 

Detailní náhled

2 TK Děti zpátky na hřiště (2)

2 TK Děti zpátky na hřiště (2) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem