Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Děti z MŠ na Karlovarsku „Zebra se za Tebe nerozhlédne“

Děti z MŠ se s policisty učili přecházet přes silnici a kontrolovali své starší kamarády.  

V rámci celorepublikovém projektu „Zebra se za Tebe nerozhlédne“, proběhla v Karlovarském regionu dopravně preventivní akce zaměřená na kontrolu dodržování pravidel pro přecházení pozemních komunikací. Společně s policisty se akce zůčastnili také děti z MŠ a to v Ostrově a Karlových Varech.  Policisté na přechodech dětem vysvětlili, jak se spávně přechází přes silnici. Děti si své nové zkušenosti mohli vyzkoušet pod dohledem policistů.  Ti kteří přešli přes přechod správně byly odměněni, ostatním bylo policisty vysvětleno, jak se přechází přes přechody a kdo zde má přednost, zda vozidlo nebo chodec.  Děti policistům nakreslili za odměnu obrázky.
 
V roce 2007 policisté na karlovarsku evidovali za rok 1 dopravní nehodu na přechodu, kdy bylo účastníkem dítě.  Během prvního čtvrtletí roku 2008 karlovarští policisté evidují 1 dopravní nehodu na přechodu s dítětem.
  • 21. dubna řídil 47 letý řidič z úklidové vozidlo Multicar,  po ulici Studentská v obci Ostrov, ve směru k ulici Klínovecká. Při jízdě měl zapnuté úklidové kartáče, kterými čistil chodník vpravo od komunikace. Při sjíždění vozidlem z chodníku na komunikaci narazil předním kartáčem do svislé dopravní značky " Přechod pro chodce " a tím došlo k ulomení úchytné hliníkové patky. Nárazem vozidla do sloupku značky došlo k pádu svislé značky a tato spadla na 15 letou chodkyni, která přecházela z levé strany přes přechod pro chodce. Pří pádu dopravního značení došlo k lehkému zranění dívky. Alkohol u řidiče byl vyloučen dechovou zkouškou. Škoda na dopravním značení byla odhadnuta na 1 tis. korun.

vytisknout  e-mailem