Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Děti z Mateřské školy Benešova Kutná Hora měly radost z policejní návštěvy

Kutnohorsko – Děti i jejich učitelky ke konci besedy poděkovaly policistce a strážníkovi básničkou a převzaly různé materiály s preventivní tématikou. 

Radost z policejní návštěvy měli dne 22. dubna 2022 v dopoledních hodinách děti v Mateřské škole v Kutné Hoře – Benešova. 

Policistka z kutnohorské preventivně informační skupiny por. Mgr. Vendulka Marečková společně se svým kolegou z Městské Policie Kutná Hora strážníkem Pavlem Čihákem si s dětmi povídali na téma, co je policie a jaká je její úloha ve společnosti. Působili pak i preventivně, když dětem poskytli mnoho cenných rad, jak se chovat, aby se samy co nejvíce chránily a jejich dětství bylo pokud možno bezstarostné a radostné.

Jedním z mnoha důležitých témat bylo “jak se správně zachovat když nalezneme injekční stříkačku?“ či „ jak se správně zachovat když nám budě někdo něco nabízet, nebo někam lákat“.

Děti měly možnost, před odjezdem policistů, nahlédnout i do služebního vozidla městských strážníků Škoda Octavia Combi a převzít z jejich rukou omalovánky a vystřihovánky s preventivní tématikou. Jejich zářící očka byly poděkováním policistům za tento, pro ně jistě životní zážitek.

Napsali o nás + Fotografie naleznete ZDE:

por. Mgr. Vendulka Marečková
25. dubna 2022

vytisknout  e-mailem