Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Děti vymalují podchod

Děti vymalují podchod
 
 
V pátek 19. září 2014 v dopoledních hodinách se žáci rožnovských základních škol vydají vymalovat podchod pod železnicí v Rožnově p. R. u Tesly v blízkosti vlakového nádraží. V podchodu je připraven grafický návrh vláčku, který budou děti domalovávat. Smyslem je nejenom podchod zkrášlit, ale především osvěta nejen pro děti, že podchody jsou bezpečné a proto by je měly upřednostnit před zkracováním si nebezpečné cesty přímo přes koleje. 
 
Celý tento týden probíhají v rožnovských základních školách přednášky zaměřené na bezpečnost na železnicích a v jejím okolí realizované Policií ČR a Drážní inspekcí. Přednášky tak navazují na Preventivní vlak, který byl v dubnu letošního roku přistaven na nádražích ve Valašském Meziříčí a Vsetíně. Aby žáci Rožnova p. R. nebyli o tuto důležitou problematiku ochuzeni, rozhodli jsme se jim informace o nebezpečích, která na ně na železnicích čekají, také předat. Týdenní besedování s dětmi na téma „Bezpečná železnice“ bude ukončeno právě vymalováním podchodu.
 
V dopoledních hodinách bude podchod patřit dětem ze základních škol, od 11 – 14 hod. se může do akce zapojit i veřejnost.
 
Akci připravilo město Rožnov p. R., Drážní inspekce a Policie ČR.  Zástupci těchto organizací vás na vymalování podchodu srdečně zvou.  V 10,30 hodin budou na místě přítomni zástupci jak města Rožnov p. R., Policie ČR, tak i Drážní inspekce, kteří vám rádi zodpoví dotazy týkající se nejenom samotné akce, ale i problematiky bezpečnosti na železnicích.
 

vytisknout  e-mailem