Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Děti v táboře Krásnov prožili jedno dopoledne s policisty

SEMILSKO – Jedno dopoledne v táboře Krásnov zpestřili dětem policisté. 

Minulý týden v pátek vyrazili policisté krajského ředitelství policie Libereckého kraje opět za dětmi na letní dětský tábor. Tentokrát to byl tábor „Krásnov“ poblíž obce Vyskeř na Hruboskalsku. Hned po příjezdu služebního vozidla byl celý tábor v pozoru. Skladba účastníků byla z naprosté většiny tvořena  dvaatřiceti chlapci a dvěma dívkami, dozajista po tomto dni budoucími policisty. Po příjezdu a náležitém uvítání, proběhla krátká beseda na téma bezpečného chování v krizových situacích. Jako odměnu za všechny správně zodpovězené otázky dostaly děti možnost vyzkoušet si výbavu služebního vozidla a celé osádky z hlídkové služby obvodního oddělení Turnov.

Poté co se všechny děti dostatečně nabažily zkoušením výstražného a rozhlasového zařízení (VRZ) neboli majáku, následovalo horečnaté zkoušení policejní výstroje, jakožto protiúderových štítů, neprůstřelných vest, či nejvíce oblíbených obušků a pout.

V neposlední řadě byli akci přítomni dva pejsci. Jeden služební a druhý zatím soukromý leč téže cvičený pro budoucí práci u policie. Pejsky do Krásnova přivezl policista z oddělení služební kynologie při územním odboru Semily. Oba pejskové si získali absolutní pozornost všech přítomných. Dětem byla předvedena ukázka poslušnosti a taktika zákroku proti osobě pachatele. Na konec si samy mohly vyzkoušet, jaké to je, když pejsek hledá konkrétní předmět či osobu.

Na závěr zábavného dopoledne dorazil policista z personálního oddělení, který si s sebou přivezl stříbrný kufřík. Po dlouhém hádání a dohadování, co by v něm mohlo být, se děti shodly, že uvnitř bude sada na snímání otisků prstů. Jaké je pak čekalo překvapení, když policista z kufříku začal vytahovat různé kouzelnické pomůcky a pro zpestření předvedl dětem triky, nad kterými i vedoucí tábora nevěřícně kroutili hlavou.

Jako poděkování za pozornost i v horkém letním dni, dostaly děti od preventistky drobné dárečky a s radostí se pustily do oběda, který po skončení celé akce následoval.


27. 7. 2020
nprap. Bc. Markéta Razáková
preventistka, KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem