Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Děti se rozloučily s prázdninami

Soutěžily a plnily různé úkoly  

     S prázdninami se 5. září rozloučili malí i velcí školáci.

     Sbor dobrovolných hasičů v Benešově spolu s policisty, profesionálními hasiči, městskými strážníky, záchranáři, pracovníky Domu dětí a mládeže a vlašimskými ochránci přírody připravili pro děti odpoledne plné soutěží, her a zajímavých ukázek.
 

     Na hasičském hřišti v Benešově děti soutěžily například v jízdě na koloběžce, přetahovaly se lanem, skákaly v pytli, proudem vody se trefovaly na cíl nebo hořící plamen hasily injekční stříkačkou. Mimo to si  mohly prohlédnout techniku složek integrovaného záchranného systému. Policisté dětem předvedli služební vozidlo dopravních policistů v nových barvách, motorku a výjezdové vozidlo. Malí návštěvníci si mohli udělat vlastní otisky prstů, sejmout otisky prstů ze sklenice, přitom měli na policistu spoustu dotazů. Tisková mluvčí pro ně měla připraveny dopravní testy, různé hádanky a kvízy.
 

     Po skončení soutěží, než organizátoři vyhodnotili nejlepší soutěžící a předali jim pěkné ceny, se všichni přítomní mohli podívat na výcvik policejních psů. Výkony a dovednosti pejsků několikrát ocenili potleskem. 
 

vytisknout  e-mailem