Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Děti s cizineckými policisty

Kunžak - policisté inspektorátu cizinecké policie Jindřichův Hradec předvedli profesionální spolupráci psovoda a psa dětem v mateřské školce.  

     Minimálně jednou za rok pořádají mateřské školky ve spolupráci mimo jiné i s cizineckou policií poučné programy pro děti. V rámci těchto akcí si děti rozšiřují obzory pro svůj život do budoucna a dozvídají se mnoho důležitých informací pro svoji bezpečnost.
     Zajímavé setkání připravila dne 24. dubna 2009 Mateřská školka v Kunžaku ve spolupráci se dvěma policisty inspektorátu cizinecké policie Jindřichův Hradec. Dětem byli představeni dva policisté psovodi se svými služebními psy. Pes Cif coby drogař a pes Lab, mladý služební pes, který je zatím všestranně zařazen v rámci své služby. Téměř šedesáti dětem byla vysvětlena činnost Policie České republiky v běžném životě, to jak policisté pomáhají malým i velkým občanům a také jak pracuje policejní psovod a jeho pes. Nejvíce děti upoutaly informace o činnosti psovodů a služebních psů. Spontánně se zajímaly o to, jak probíhá výchova a výcvik psů, co jedí, jak je to s použitím služebního psa v policejní praxi a kdy „chodí pejsci do důchodu“.
     Při praktických ukázkách děti viděly zadržení pachatele služebním psem, dále jim byla předvedena poslušnost psů, překonávání překážek i vyhledávání předmětů nebo osob.
     Na samotný závěr se děti mohly policistů na cokoliv zeptat a mohly si pohladit psí kamarády. Velmi úsměvným výrokem bylo např. přání malého chlapce stát se v létě zahradníkem a v zimě policistou psovodem. K dětem se přidaly i jejich učitelky, velmi si pochvalovaly spolupráci s policisty a těší se na další spolupráci při akcích pořádaných pro děti.

vytisknout  e-mailem