Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Děti pro děti

JABLONEC N.N. - Děti v Rychnově u Jablonce n.N. připravili pro své spolužáky Dopravní den 

Dětem 5.třídy Základní školy v Rychnově u Jablonce n.N. není lhostejný duševní vývoj jejich mladších spolužáků.
Stěžejním problémem většiny malých dětí je dopravní a zdravotní výchova. Právě na tuto oblast se zaměřili žáci 5.třídy. Na každoročním 3denním školení, které absolvovali ve škole na začátku roku začali žáci pod vedením zkušených pedagožek připravovat soutěž tzv. Dopravní den. Výsledkem jejich intenzivní přípravy byla dnešní soutěž, která proběhla jak na hřišti u základní školy, tak přímo v budově školy. Byla určena všem žákům 1. – 4.tříd. Děti na pěti stanovištích sbíraly potřebné body. První stanoviště byla jízda zručnosti. Menší děti ji absolvovaly na koloběžkách, větší na jízdním kole. Druhé stanoviště byly dopravní předpisy. Třetí stanoviště byly přechody pro chodce. Čtvrté dopravní značky a pátá byla zdravověda.
I když hlavními aktéry byli právě páťáci , nezbytnou součástí akce byla pomoc zdravotníků ČČK, kteří namaskovali figuranty a dohlíželi i nad správností odpovědí na zdravotní test a kontrolovali, zda děti správně ošetří namaskované figuranty. Strážníci Městské policie z Jablonce n.N. přivezli do školy potřebné koloběžky a osobně dohlíželi a kontrolovali správnost jízdy zručnosti a dodržování pravidel silničního provozu. Nezbytný pro správný průběh akce byl i pracovník Besipu Ministerstva dopravy pan Klásek, který pro děti přivezl potřebné odměny, které budou dětem připomínat, že učit se, je potřebné a nutné. Při výčtu nejpotřebnějších osob nesmíme zapomenout na pedagožky, které přivedly děti na nápad takovouto soutěž uspořádat a poté je vedly k zdárnému zvládnutí nikterak lehké soutěže.
PČR velmi vítá podobné snahy jak žáků, tak pedagogů, protože přispívají k prevenci jak úrazů, tak problémů, které pak následně policisté řeší.

 

por.Mgr.Ludmila Knopová
tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem