Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Děti odměňovaly řidiče

Evropský týden mobility proběhl na Mšensku 

   Dnešního dne v dopoledních hodinách proběhla ve Mšeně akce s názvem Evropský týden mobility. Do akce byla zapojena jak základní škola ze Mšena a to od prvních do čtvrtých tříd, tak i ti nejmenší z mateřské školky. Zhruba 80 dětí si společně s policisty z Územního odboru Policie ČR, preventivně informační skupiny Mělník a policisty z obvodního oddělení ve Mšeně vyzkoušely, jak probíhají kontroly u řidičů osobních vozidel, nákladních, dodávek i cyklistů. Úlohy byly jasně dané a rozdělené. Policisté dle předpisů zastavovali projíždějící vozidla na jedné z hlavních silnic procházející obcí Mšeno a po kontrole dokladů i vozidla děti udělovaly řidičům odměny . Většinou se jednalo o obrázky typu zamračeného nebo usměvavého „smajlíku“. Ti nejmenší z mateřské školky pro řidiče nakreslily prasátka a usměvavá autíčka.
      V průběhu akce si děti s policisty zopakovaly pravidla pro přecházení silnice. Policisty ujišťovali, že přechod „zebru“ znají, vědí, že přecházet se má jen tam, nikdy nevcházejí do vozovek bez rozhlédnutí, nehrají si u silnic a další. Za jejich snahu byly pochváleni svými třídními učiteli.
     Dětem i policistům společně strávený čas rychle utekl. Policisté dětem slíbili, že u nich ve škole nejsou určitě naposledy a podobné akce lze uskutečnit častěji.
 

vytisknout  e-mailem