Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Děti na elektrokoloběžce srazily na chodníku seniorku

ČESKOLIPSKO - Žena skončila v nemocnici. 

V pátek odpoledne  došlo v Mariánské ulici v České Lípě k politováníhodné nehodě. Dvě nepozorné  třináctileté dívky, které spolu jely na jedné elektrokoloběžce po chodníku, se tu včas nevyhnuly 75leté ženě a narazily do ní zezadu. Chodkyně pak nekoordinovaně spadla na zem a utrpěla přitom krvácející asi sedmicentimetrovou tržnou ránu na hlavě, odřeniny na rukách a na nohách a také bolestivé pohmoždění trupu. Přivolaná zdravotnická služba ji převezla do českolipské nemocnice, kde ji lékaři hospitalizovali a její zranění označili za středně těžké.

V této souvislosti je třeba především zdůranit, že se po chodníku koloběžkou a ani jízdním kolem jezdit nesmí! Ten je určen výhradně pro chodce. Další samostatnou kapitolou jsou rychlé, a tím i hůř ovladatelné koloběžky na elektrický pohon, které pro děti rozhodně nejsou bezpečné.1

O víkendu na ní nezvládl jízdu ani 44letý muž, kterému na cestě z restaurace domů byla příliš úzká  ulice T. G. Masaryka v Novém Boru, kde naboural do u krajnice zaparkovaného osobního vozidla. Pořádně si přitom pohmoždil rameno a také si hodně stěžoval na bolesti v zádech. Z místa havárie ho odvezla k vyšetření do nemocnice v České Lípě sanita. Ještě před tím, než do ní nasedl, jsme ho podrobili dechové zkoušce, a ta ukázala, že má v sobě 1,78 promile alkoholu.

6. 9. 2022
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem