Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Děti mezi policisty z ÚO Rakovník

Výstroj, výzbroj, termovize, prezentace výcviku policejních psů a další, čekalo na děti ze 3. ZŠ Rakovník 

Děti navštívily policisty z Rakovníka
 
     Dne 10. května 2012 se mezi osmou a dvanáctou hodinou dopoledne, konala akce, při níž studenti II. stupně 3. ZŠ v Rakovníku, navštívili areál Dopravního inspektorátu. Jednalo se o žáky, kteří vyhráli a umístili se na jednotlivých stupních v projektu „Co vím o …“, který probíhal v uplynulých týdnech a jeho samotné vyhodnocení bylo 27. dubna 2012. Jako „odměnu“ a poděkování ze strany PČR Územního odboru Rakovník, nprap. Jany Žáčkové, za snahu a skvělé výkony ve zhotovených projektech, byla dětem připravena ukázka služebních vozidel Dopravního inspektorátu, včetně vozidla IZS, dále výstroj a výzbroj, přístroje na měření alkoholu a omamných a psychotropních látek či radar. Přítomní policisté z dopravního inspektorátu byli dětem se vším k dispozici. Na akci dorazilo zhruba 80 dětí a bezpochyby se jim dopoledne, které provázelo slunečné počasí, líbilo. Do detailů prozkoumali policejní vozy, vyzkoušeli si policejní houkačky, neprůstřelnou vestu nebo služební pouta. Do rukou se jim dostali zbraně, které mají policisté ve výbavě. Rychlí běžci si vyzkoušeli v daných prostorách, jak rychle dokáží běžet a zda je radar zaznamená. Prohlédli si vnitřní prostory budovy, včetně tělocvičny pro policisty.
    Pro školáky zde čekalo i vozidlo cizinecké policie, kde mohli vidět, jak vypadá a funguje termovize. Policisté z cizinecké policie, kteří s přístroji pracují, dorazili se speciálně upraveným vozidlem a školákům řekli mnoho zajímavého spojené s praktickými ukázkami.
    V neposlední řadě se dětem předvedli v rámci prezentace služebních psů, policisté ze skupiny kynologických činností v Kladně. Pod vedením pprap. Michala Štěpána a jeho kolegů, zde byly k vidění některé druhy výcviku a poslušnosti. Ukázka shledala snad největší úspěch z celého dopoledne.
     V závěru návštěvy si školáci z deváté třídy, zhotovili fotografie s policejní tématikou, k jejich spolupráci vyzvali i psovody a jejich služební psi. Závěrečné foto všech školáků a učitelů s policejními vozy vytvořilo dokonalou tečku za příjemně stráveným dopolednem.

17. května 2012

nprap. Jana Žáčková

vytisknout  e-mailem