Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Děti besedovaly s policistkou

Přednáška nejen o šikaně 

 
 
     Policistka z benešovské preventivně informační skupiny zavítala 20. a 22. listopadu do Základní školy Dukelská v Benešově mezi žáky sedmých tříd. S dětmi hovořila o konkrétních projevech šikany a kyberšikany.    
    
     Školáci v rámci dvouhodinových přednášek zhlédli instruktážní film o chlapci, který byl dlouhodobě šikanován svými spolužáky. Následně policistka s dětmi rozvinula diskuzi o této formě agresivního chování a hlavně o jeho důsledcích na všechny zúčastněné aktéry filmového příběhu, který byl natočen podle skutečné události.
    
     V druhé části besedy policistka děti upozornila na rizika spojená s používáním internetu. Jak je důležité nikomu ve virtuálním prostředí nesdělovat osobní údaje a zejména nikomu nedávat své fotografie nebo fotografie své rodiny. Připomněla, jak může být nebezpečná komunikace s neznámými lidmi prostřednictvím sociálních sítí.
    
      Na závěr policistka žáky vyzvala, pokud se stanou obětí útoku, nebo o nějakém případu šikany či kyberšikany vědí, aby neváhali a o situaci informovali rodiče nebo své kantory.
 
                                                                                                                                      beseda šikana Dukelská
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
nprap. Diana Škvorová
27. listopadu 2012

vytisknout  e-mailem