Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dětem se akce ZEBRA velmi líbila

Zopakovaly si pravidla přecházení a prohlédly policejní vozy 

„Zebra se za tebe nerozhlédne!“
 
    Dne 3. dubna 2013, se od 10:00 hodin, uskutečnila v Rakovníku, celorepubliková akce s názvem „Zebra se za tebe nerozhlédne!“. Tentokrát tisková mluvčí PČR Rakovník, nprap. Jana Žáčková, společně se svými kolegyněmi z dopravního inspektorátu v Rakovníku, pprap. Amlerová Simona, pprap. Polívková Miroslava a nstržm. Jana Hrbková, zavítaly mezi děti Střední, Základní a Mateřské speciální školy v Rakovníku, sídlící v ul. Fr. Diepolta.
    Děti byly rozděleny do několika skupin, z nichž ty menší si procvičovaly přecházení silnice na přechodu pro chodce, znalosti dopravních značek, povídání o správném chování dětí v silničním provozu, hraní si v blízkosti silnic. Děti byly upozorněny na chyby, kterých se v rámci přecházení nejvíce dopouštějí, a policistka jim ukázala, jak správně se chovat v silničním provozu.
      Ostatní děti si mohly prohlédnout a seznámit se, se služebním vozidlem dopravních policistů, zjistit, jak funguje radar a jaká je výstroj a výzbroj policistů. Dopravní policistky si s dětmi povídaly o práci policistů, vysvětlily jim, jak fungují přístroje na zjišťování alkoholu.
    I přes chladné počasí a slabé sněžení, se připravená akce dětem velmi líbila. Mladší si znovu zopakovali pravidla chování v silničním provozu a ti starší se zase dozvěděli mnoho zajímavých informací z činnosti dopravní policie.
 
nprap. Jana Žáčková
5. dubna 2013
    
    

vytisknout  e-mailem