Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Den s tachovskou policií

TACHOV – Návštěvníci si mohli prohlédnout vybavení policie, vozový park i se zúčastnit ukázek činnosti policejních psovodů či speciální pořádkové jednotky. 

V pátek 19. května 2023 uspořádal Územní odbor Tachov akci pro širokou veřejnost nazvanou Den s tachovskou policií. Malí i velcí návštěvníci si mohli prohlédnout techniku, kterou policisté používají ke své práci, zbraně i motorová vozidla včetně služebních motocyklů a automobilů, které se k výkonu služby používaly v minulých dobách. Svou činnost předvedla speciální pořádková jednotka, která ve své ukázce zneškodnila útočníka, a také policejní psovodi se svým čtyřnohým parťákem. Ten policistům pomohl při zadržení pachatele.

Představena byla i práce s nejnovější technikou, jako jsou drony, které pomáhají policistům např. při vážných dopravních nehodách. Předvedli je pracovníci Správy informačních technologií města Plzně spolu s novinkou, kterou byl robotický pes. Starší účastníci byli pozváni na přednášku o kyberkriminalitě, kterou vedli policisté z oddělení hospodářské kriminality Územního odboru Tachov.

O kulturní část se postaraly tři tachovské soubory, které přítomné potěšily hudebním a pěveckým vystoupením. Skladby na hudební nástroje zahráli studenti hudebního oboru Základní umělecké školy Tachov, které s nimi nacvičil Miroslav Durkáč, pěvecké vystoupení představil Tachovský dětský sbor pod vedením sbormistra Josefa Brabence a třetí představení si pro přítomné připravil folklorní soubor Tachovský kolowrátek. Organizátoři na této akci s radostí přivítali i zástupce města, pozvání přijal starosta města Tachova Mgr. Petr Vrána, 

Zájemci o práci u policie zde mohli získat informace a podrobnosti od personalistek Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje, které byly na akci celou dobu přítomny.

Události se zúčastnili i zástupci Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR.  Během celého dne se návštěvníci mohli zúčastnit různých her a soutěží, ze kterých si odnesli drobné dárky. Jednou z disciplín, které byly připravené pro skupiny i jednotlivce, bylo složení krátkého textu pomocí předem daných klíčových slov. Na tento úkol měli soutěžící jen pár minut a nejlépe se s ním poprali žáci 1. ročníku Střední školy živnostenské z Plané. Ze slov policie, případ, maják a krádež vymysleli následující básničku:

Je tu naše policie, zlo se před ní neukryje.

Každý případ vyřeší, celé město potěší.

Když se maják rozhouká, zločinec se rozkouká.

Zločinec se zamyslí, na krádež už nemyslí.

por. Bc. Iva Vršecká
29. května 2023

vytisknout  e-mailem