Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Den s policisty na Trutnovsku

Přehled zpracovaných případů 

V průběhu 31. 7. 2012 policisté na Trutnovsku přijali oznámení o třinácti nově spáchaných přečinech. Uvedené případy muži zákona zadokumentovali a k těmto provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější skutky, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zadokumentovali přečiny poškození cizí věci, nebezpečné vyhrožování, zpronevěra a zanedbání povinné výživy. V úterý navíc policejní hlídky zpracovaly jedenáct přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití. Muži zákona rovněž zadokumentovali jeden případ náhlého úmrtí.

V úterý ráno 31. 7. 2012 zaprotokolovali vrchlabští policisté případ násilného vniknutí do kavárny jednoho z hotelů v centru Vrchlabí. Policejní hlídka ohledáním místa činu zjistila, že dosud neznámý zloděj z objektu odcizil finanční hotovost a firemní razítko. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na necelé 4 tisíce korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí lapkovi trest odnětí svobody až na dva roky. Místní muži zákona se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po nezvaném hostu intenzivně pátrají.

Z přečinu krádeže provedené vloupáním do jedné z ubytoven v Trutnově na Elektrárenské ulici je důvodně podezřelá dvojice mladíků z Trutnova a Náchoda, kteří skončili po výborně odvedené práci místních policistů na policejním útvaru. Uvedená dvojice měla na jaře letošního roku z uvedeného objektu odcizit různé předměty v hodnotě nejméně 36 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky.

Policisté z Úpice zaprotokolovali v úterý odpoledne násilné vniknutí do jedné z půdních kójí obytného domu v centru města na Regnerově ulici. Zloděj z místnosti odcizil dětskou postýlku, přenosné zavazadlo na kojence, malý nafukovací bazén a jiné drobnosti. Poškozená vyčíslila škodu na necelé 3 tisíce korun. Za přečiny krádeže provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na tři roky.

Trutnovští policisté v úterý sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže provedené vloupáním dvacetiletému mladíkovi ze Žacléře, kterého zadržel v pondělí večer majitel jednoho ze zaparkovaných osobních motorových vozidel při vloupání do jeho automobilu v Mladých Bukách. Mladík byl přistižen poté, co si chtěl z vozidla odnést autorádio včetně zesilovače, mobilní telefon, oděvy a jiné drobnosti. Majitel dopravního prostředku ihned po zadržení o tomto úkonu vyrozuměl místní policisty, kteří si podezřelého na místě převzali a eskortovali na policejní služebnu. Poškozený vyčíslil způsobenou škodu na necelých 6 tisíc korun. Za shora uvedený přečin může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky. Uvedený případ místní policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k provedení dalších opatření.

Na královédvorské policisty se obrátila s žádostí o pomoc pětadvacetiletá žena, které před jedním z obchodních domů v centru města odcizil dosud neznámý lapka její jízdní kolo. Policejní hlídka provedeným šetřením zjistila, že zloděj zámkem zajištěný bicykl značky WHEELER CROSS odcizil ze stojanu, který se nachází přímo před supermarketem. Oznamovatelka vyčíslila škodu na částku převyšující 8 tisíc korun.
V dalším z obchodních domů ve Dvoře Králové nad Labem došlo ke kapesní krádeži. Oběť krádeže policistům sdělila, že jí dosud neznámý chmaták při nákupu z kabelky, kterou měla zavěšenou přes rameno, odcizil její peněženku. Uvnitř portmonky se v době krádeže nacházela finanční hotovost a osobní doklady. V tomto případě byla škoda vyčíslena na necelé 2 tisíce korun. Za přečiny krádež hrozí v obou případech nenechavcům trest odnětí svobody až na dva roky.
Policie České republiky žádá všechny občany, aby si své osobní věci a jiné cennosti dávali mnohem lepší pozor. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností. Myslete na to, že krádež peněženky z otevřeného zavazadla je pro zkušeného lapku otázkou několika vteřin.

Trutnovští policisté zadokumentovali případ krádeže drogistického zboží v jedné z prodejen, která je součástí obchodního domu v Trutnově na Horské ulici. Zástupce uvedené společnosti mužům zákona oznámil, že v průběhu pondělního odpoledne při běžném provozu dosud neznámý zloděj odcizil několik desítek kusů vystaveného sortimentu.  Poškozený vyčíslil škodu na necelých 20 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí lapkovi trest odnětí svobody až na dva roky. Místní policisté po nenechavci a odcizené kosmetice intenzivně pátrají.

V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 8 pěších policejních hlídek. 

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali o víkendu 46 telefonátů, 20 z nich bylo využito a zbývajících 26 nesouviselo s prací PČR. 
nprap. Bc. Udo Ertner
1. 8. 2012
 

vytisknout  e-mailem