Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Den s IZS ve Velkých Přílepech

PRAHA VENKOV - ZÁPAD – Úterní školní den ve Velkých Přílepech patřil dětem z místní základní školy a složkám integrovaného záchranného systému. 

V rámci akce Projektový den, aneb Den s IZS proběhla preventivně prezentační akce jednotlivých složek Integrovaného záchranného systému ČR, pořádaná v úterý letošního 31. května Základní školou Velké Přílepy. Na této akci se představili i středočeští policisté z Územního odboru Praha venkov-Západ, a to z obvodního oddělení v Libčicích nad Vltavou a z oddělení tisku a prevence. 

Policisté zde představili svojí výzbroj a výstroj, jakož i technické vybavení a pomůcky, které využívají při běžném výkonu služby. Děti si mohly vyzkoušet, jak funguje test na zjištění alkoholu v dechu, vyzkoušely si nasazování pout, ale i zátěž balistické vesty a přilby.

Policejní preventista žáky z jednotlivých tříd seznámil s policejními útvary se zaměřením na činnost technika SKPV na místě činu ke zjištění jednotlivých stop, kdy se přítomní žáci interaktivně zapojili do této činnosti a mohli si vyzkoušet zajištění daktyloskopických stop.

Velký díl práce na místě odvedl i policista z Oddělení pobytové kontroly, pátrání a eskort Územního odboru Kladno, který prezentoval svou práci a odpovídal na zvídavé dotazy žáků.

Pro všechny přítomné byli velikou atrakcí i psovodi z Oddělení služební kynologie Krajského ředitelství hl. města Prahy se svými služebními psy, kteří předvedli ukázku poslušnosti a zákroku proti ozbrojenému pachateli.

Dále se tohoto dne účastnil i Český červený kříž, Oblastní spolek Praha 1, který učil děti první pomoci a předvedl ukázku resuscitace. Záchranáři z Oblastní nemocnice Kladno a hasiči Sboru dobrovolných hasičů ze Středokluk si pro děti připravili statickou ukázku jejich vybavení včetně ukázky vozidel.

Úterní setkání proběhlo v poklidné a přátelské atmosféře. Policisté si pro návštěvníky připravili i drobné prezentační materiály v podobě omalovánek, křížovek, testů a pexesa s dopravní tématikou.

V rámci pořádání této akce nebyl opomenut ani nábor nových policistů k projektu Práce 158x jinak - přidej se k nám! zejména u žáků 8. a 9. tříd. Policistou nebo policistkou chce však být i několik prvňáčků.

por. Mgr. Mgr. Anna Štisová
Územní odbor Praha venkov - Západ
3. června 2022

Odkazy do noveho okna

1 Projektový den

1 Projektový den 

Detailní náhled

2 Projektový den

2 Projektový den 

Detailní náhled

3 Projektový den

3 Projektový den 

Detailní náhled

4 Projektový den

4 Projektový den 

Detailní náhled

5 Projektový den

5 Projektový den 

Detailní náhled

6 Projektový den

6 Projektový den 

Detailní náhled

7 Projektový den

7 Projektový den 

Detailní náhled

8 Projektový den

8 Projektový den 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem