Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Den s IZS

Děti z Lužné a okolí zažily originální zakončení letních prázdnin.  

Děti z Lužné a okolí zažily originální zakončení letních prázdnin.

     Ten kdo 31.8.2010 míjel park u cukrárny v obci Lužná u Rakovníka, mohl nabýt dojmu, že se zde konají menší manévry. Odpovídala by tomu zaparkovaná služební vozidla Policie České republiky, Sboru dobrovolných hasičů Lužná, Rychlé záchranné služby Rakovník a jejich modře blikající majáky.

     Konal se zde totiž den s IZS, který kromě uvedených záchranných  sborů, organizovala především majitelka Luženské cukrárny,  která si pro děti připravila různé soutěže se sladkými odměnami a dětskou diskotéku s DJ, který celý den moderoval.

     V rámci této akce si návštěvníci mohli prohlédnout výstroj  a výzbroj  Policie ČR a jejich služební vozidlo. Mladší děti nejvíce nadchla možnost usednout do služebního vozidla s blikajícími majáky. Starší děti především zaujala výstroj a výzbroj  policistů a to zejména zbraně a ochranná neprůstřelná vesta, kterou si osobně vyzkoušely.

     Dále mohly děti s rodiči zhlédnout ukázku simulované dopravní nehody, kdy vozidlo nabouralo do stromu, vyproštění zraněných cestujících z vozidla a jejich následné ošetření, hasení havarovaného vozidla.  Děti si s sebou odnesly nejen hezké odměny, ale i spoustu nových zážitků a znalostí.

                                                                                                                                                                                                  prap. Lenka Černá

vytisknout  e-mailem