Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Den s Ajaxem v roce 2007

KARLOVY VARY - Policisté připravili pro děti "Den s AJAXEM"  

ZÁPISNÍK PEJSKA AJAXE
se  stal už oblíbenou pomůckou v hodinách  prvouky a vlastivědy   na všech základních i praktických školách na okrese Karlovy  Vary. Děti po  celý školní rok plní různé úkoly, učí  se základním pravidlům ochrany života,  zdraví a majetku,  základům pravidel silničního provozu, procvičují si základy  slušného chování a vzájemných mezilidských vztahů.

Nenásilnou  formou her,  řešení problémů a postupného učení vstupují  pomalu do života dospělých.  Na konci školního  roku jsou pak všechny děti druhých tříd  základních a praktických  škol na okrese Karlovy Vary pozvány  na hřiště  SKP  Hvězda  (sportovního klubu policistů) v Tuhnicích v Karlových Varech. Jako  každý rok, také letos preventivně informační skupina pro  děti  připravila   ukázky práce policistů a  odměny za  celoroční práci dětí a učitelů. 

Děti se  mohly   na hřišti podívat na práci kynologické služby (ukázku poslušnosti,  vyštěkání pachatele, zadržení pachatele a zadržení pachatele  s protiúderem),   seznámily se s policejním vozidlem, prohlédli  si  protiúderový oblek, získaly  otisky svých dlaní a jako  odměnu si odnesly omalovánky s obrázky pejska Ajaxe a  sladkosti.  Největší úspěch u kluků i holčiček měla policejní motorka.

Hmaty  a  chvaty sebeobrany předvedli, jako každý rok, manželé Sušinovi  se svými svěřenci  - žáky základních škol. Manželé  Sušinovi založili Profesionální školu  sebeobrany pro malé  děti od šesti let a svou činnost zaměřili také na nevidomé.  Školu sebeobrany vedou na základní škole v Karlových Varech.

Akce se zúčastnilo třináct škol  základních  a praktických, bez  čtyř dětí tři stovky žáčků druhých  tříd.  Den se vydařil, počasí všem přálo,  sluníčko  nám svítilo a  všichni byli nadmíru spokojení.

vytisknout  e-mailem