Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Den pro záchranu života

MĚLNICKO – Ve Všetatech na Mělnicku proběhla 24. září 2015 preventivně vzdělávací akce pro děti  

Policisté Územního odboru Mělník se dne 24. září 2015 zúčastnili ve Všetatech preventivně vzdělávací akce pro žáky základní a mateřské školy nazvané Den pro záchranu života. Jejím pořadatelem byla, ve spolupráci s ostatními složkami Integrovaného záchranného systému, Asociace dobrovolných záchranářů České republiky z.s. Po úvodním slovu zástupce organizátora, Policie ČR a Hasičského záchranného sboru uctily děti a všichni přítomní minutou ticha památku příslušníků Integrovaného záchranného systému, kteří při své velmi náročné práci zahynuli nebo byli zraněni.

Na děti pak už čekal pestrý program. Nejdříve se žákům představili při svých ukázkách zástupci Policie ČR. Mělničtí členové policejní pořádkové jednotky předvedli několik ukázek své práce. Přiblížili náročnost a nebezpečnost zásahů na  demonstracích a proti nebezpečným pachatelům. V jedné z ukázek při zadržení pachatele využili při zákroku psovoda se služebním psem. Pak následovaly ukázky hasičů a ostatních pozvaných subjektů.


Po ukázkách si žáci mohli prohlédnout zblízka výstroj a výzbroj policistů, jejich vozidla a také policejní loď. Svá vozidla zde ukázali i hasiči a záchranáři.

Po obědě se žáci přemístili do budovy školy, kde proběhlo školení a beseda na téma první pomoci. Dětem se ukázky a technika velmi líbila. Domů odcházely velmi spokojené plné nevšedních zážitků.

 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí
P ČR Mělník
29.září 2015

Odkazy do noveho okna

Den pro záchranu života

Den pro záchranu života 

Detailní náhled

ošetření zraněného

ošetření zraněného 

Detailní náhled

ukázka pořádkové jednotky

ukázka pořádkové jednotky 

Detailní náhled

ukázka zásahu

ukázka zásahu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem