Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

DEN POLICIE

MŘP Ostrava - Den policie na Slezskoostravském hradě. 

       Jak se již stalo dobrým zvykem, tak i letos se v třetí červnový víkend uskutečnil na Slezskoostravském hradě, Den policie Městského ředitelství Policie ČR v Ostravě. 
       Nad celým dnem převzal záštitu primátor našeho města pan Ing. Petr Kajnar, který se akce nejen zúčastnil a pronesl úvodní slovo, ale předal také medaile policejního prezidenta dvaceti oceněným policistům městského ředitelství. Policisté byli oceněni medailí „Za věrnost“.
Ovšem tato slavnostní událost byla jen jednou z mnoha částí, kterou si policisté pro veřejnost připravili. Letošní policejní den byl věnován převážně dětem a podle toho také vypadala skladba návštěvníků. Hrad se jen hemžil dětmi všeho věku. Byly pro ně připraveny nejrůznější atrakce, a to jak ze strany policistů, tak ze strany Střediska volného času na Ostrčilově ulici, BESIPu, Decathlonu či Českého červeného kříže. Pro všechny návštěvníky pak byly připraveny nejrůznější statické i dynamické ukázky nejen policejních složek, ale také Dopravního podniku Ostrava, Hasičského záchranného sboru či Hlavní báňské záchranné služby. Celým dnem návštěvníky provázel vynikající Honza Gavelčík z Rádia Čas.
       Letošní den ostravských policistů se nadmíru vydařil, počasí celé akci přálo a tak hradem prošly stovky návštěvníků.
Policisté mockrát děkují všem spolupracujícím složkám, bez kterých si lze organizaci Dne policie jen těžko představit. To nejdůležitější poděkování však patří Statutárnímu městu Ostrava, které celou akci finančně podpořilo.
 

  

 

 

 

 


 

      

        Ti ocenění, kteří se nemohli z nejrůznějších důvodů akce zúčastnit, o medaile policejního prezidenta „Za věrnost“ nepřišli. Medaile jim byly předány na poradě ředitele Městského ředitelství policie Ostrava dne 28.6.2012 z rukou zastupujícího ředitele plk. Mgr. Radovana Vojty, vedoucího územního odboru SKPV. 


por. Mgr. Petr Svoboda
tel. 974 725 208

FOTOGALERIE ZDE.

vytisknout  e-mailem