Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Den Policie České republiky

Jihočeský kraj - Na výstroj, výzbroj, techniku a práci policistů a ostatních složek Integrovaného záchranného systému se přišlo podívat bezmála tři tisíce dětí. (Hlasová schránka 974 221 116) 

V pátek 24. června 2011 se jihočeská policie připojila k oslavám 20 výročí od založení Policie České republiky. Oslavy proběhly v areálu Sportovního klubu policie v Českých Budějovicích, kde byl pro děti i dospělé připraven bohatý program plný dětských soutěží, dovednostních testů a ukázek práce jednotlivých složek Policie České republiky. Všichni návštěvníci si tak mohli prohlédnout vozidla, motocykly  a výstroj i výzbroj, kterou policista potřebuje ke své každodenní práci.  V neposlední řadě si děti i dospělí mohli prohlédnout vrtulník Policie České republiky, který ku příležitosti této akce přistál na ploše stadionu. Pozvání a účast na akci přijali i ostatní složky Integrovaného záchranného systému a partneři, kteří měli připraven též bohatý program a se svými vozidly a vybavením přijeli i naši rakouští a němečtí kolegové. Podívat se na cvičení pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje, získat povědomí o tom, co všechno policisté, hasiči a záchranáři musí ve své práci dělat, zahrát si paintball, ukázat kolik toho znají z oblasti dopravy a jiných preventivních odvětví, přišlo během dopoledne zjistit bezmála tři tisíce dětí.
 
 Den Policie České republiky se velmi povedl nejen díky počasí, které akci přálo, ale hlavně díky hlavním aktérům dne, což byli policisté Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje, hasiči  Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje, zdravotníci Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje a v neposlední řadě pracovníci společnosti Construct, Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra, Českého červeného kříže a Zoo Hluboká nad Vltavou.
 
Ředitel Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje všem děkuje a váží si jejich účasti a práce na tomto Dni Policie České republiky, který by se bez jejich úsilí a práce neobešel a doufá, že se tato akce setká se stejným úspěchem v očích veřejnosti, jeho i celého vedení v dalších letech.
 
 
 
 
 
por. Bc. Lenka Holická, pisjc@mvcr.cz
 
28. června 2011
 

 

vytisknout  e-mailem