Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Den plný krádeží

RYCHNOVSKO - Zloději řádili v seníku i na hřišti 

Úterý třináctého března nebylo šťastným dnem hned pro několik majitelů objektů. Policisté Rychnovska během dne zaevidovali šest krádeží doposud neznámých pachatelů.
Hned v ranních hodinách přijali oznámení policisté Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí. Do mateřské školy jejich teritoria se vloupal lapka. Vypáčil jedno z oken a posléze celý objekt prohledal,  aby nakonec skončil u zásuvky psacího stolu. Tu rovněž vypáčil, a protože nenašel nic, co zřejmě hledal, budovu zase opustil. I tak za sebou zanechal spoušť v podobě poškozených věcí, kterou majitel vyčíslil na několik tisíc korun.
Krádež vloupáním v jednom pneuservisu zadokumentovali v dopoledních hodinách policisté Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou. Pachatel "navštívil" sklad provozovny a bez placení si vzal několik desítek pneumatik a alu disků. Majiteli způsobil škodu několik desítek tisíc korun.
Oznámení o krádeži přijali i muži zákona na Obvodním oddělení Dobruška. Zaměstnanci jednoho zemědělského družstva objevili v několika betonových větracích šachtách seníku rozebrané ventilátory, ze kterých nenechavec odstranil statory a litinová víka. Škodu majitel předběžně vyčíslil na několik desítek tisíc korun.
Na stejném obvodním oddělení na Policejní služebně Opočno přijímali policisté tentýž den další oznámení o krádeži. Lapka si jako terč svého zájmu tentokrát vybral sklad jednoho fotbalového oddílu, ze kterého po vloupání odcizil kompresor, svářecí soupravu, úhlovou brusku a další nářadí. K tomu si ještě přibral několik desítek litrů benzinu v kanystrech. Majitel předběžně škodu odhadl na několik desítek tisíc korun.
Lešení na svém místě nenašel majitel z Kostelecka. Z hrubé stavby rodinného domku mu přes noc zmizelo několik kompletních zánovních sad haki lešení. Škoda této krádeže, kterou šetří policisté Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí, je vyčíslena na několik desítek tisíc korun.
Úterý třináctého bylo nešťastným dnem i pro jednašedesátiletou ženu v Rychnově nad Kněžnou. Ta při nákupu v jednom z marketů nechala bez dozoru svoji kabelku, zavěšenou v nákupním vozíku, čehož hbitě využil neznámý poberta. Nakupující ukradl peněženku, ve které měla kromě osobních dokladů a platební karty i několik tisíc korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
14. března 2012


 

vytisknout  e-mailem